onsdag 10. januar 2018

Akupunktur i norge

Akupunktur i norge

Selv om akupunktur i Norge allerede brukes innen helsevesenet, er anbefalt i kliniske retningslinjer og har en offentlig godkjent bachelorutdanning, er utførelsen av akupunktur enda ikke lovregulert. Norge var de første landet i Norden og det andre landet i Europa som fikk en bachelorgrad i akupunktur. Det er akupunkturskoler i store deler av verden, men de fleste akupunktører i Norge er utdannet i Norge eller i England. I dag er akupunktur anbefalt i Norge i henhold til faglige nasjonale retningslinjer for blant annet kroniske korsryggsmerter, kroniske urinveisinfeksjoner og i svangerskapsomsorgen (i forhold til morgenkvalme).


Akupunktur kan hjelpe deg mot infertilitet. På tross av at medisinsk virkning utover placebo er lite sannsynlig, brukes akupunktur nå på smerteklinikker og fødeavdelinger i Norge. Mange fysioterapeuter og enkelte leger bruker akupunktur i sin praksis. Det praktiseres også en del øreakupunktur.


Klassisk akupunktur benytter seg også av triggerpunktbehandling, og definerer det da som akupunkturpunkter. Slik betegnelsen akupunktur brukes i Norge , omfatter metoden behandling basert både på tradisjonell kinesisk medisin og nyere former for akupunktur , knyttet til vestlig medisin. I Norge er kinesisk akupunktur mest brukt.


Akupunktur i norge

IMS involverer bruk av akupunkturnåler spesifikt mot den skadede muskelen, som har blitt forkortet pga. LES OGSÅ: Diagnosen er mye omtalt av alternative behandlere, men den finnes ikke. Her finner du alt av informasjon om utdanning innen AKUPUNKTUR (Bachelor).


Studiet går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Det er registrert skole som tilbyr studiet, fordelt på studiested. Det er registrert relaterte studier til utdanningen AKUPUNKTUR (Bachelor).


Akupunktur i norge

Leger har ansvar for at alle pasienter, også særskilt sårbare pasientgrupper, ikke utsettes for feilbehandling. Også ruspasienter kan ha ønske om å prøve akupunktur på lik linje med mange andre pasienter. Brukermedvirkning er en viktig del av pasientbehandling. TRYKK HER: Personvernerklæring for NADA Norge NADA Norge i dag. NFMA tilbyr offentlig godkjent helsepersonell utdannelse i medisinsk akupunktur gjennom sin kursrekke.


Vårt mål er å gi våre elever et godt teoretisk grunnlag basert på nyere akupunkturforskning og praktisk trening i nålebehandling for at de skal bli faglig dyktig i medisinsk akupunktur. Ta akupunktur utdanning Ønsker du å bli en sertifisert Fem-Elements akupunktør? Mitt mål å gi deg muligheten til å studere klassisk Fem-Element akupunktur i norge. Undervisningen og pensum i akupunktur er samordnet med Worsley Institute of Five-Element Acupuncture og Institute of Taoist Education and Acupuncture, Colorado, USA.


Finnes det kompetanse på akupunktur i Norge ? I dag kan hvem som helst stikke nåler i folk og kalle det for akupunktur. Høyskolen Kristiania har en veldig god bachelorutdanning i akupunktur , og denne utdanningen er godkjent av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Ikke desto mindre er akupunktur i de senere år tatt i bruk i behandlingen av dyr i Europa, også i Norge. Blant veterinærene er det bare et lite fåtall som anvender slike metoder, mens flere alternative behandlere uten vanlig medisinsk skolering tilbyr akupunktur til dyr. Nylig bekreftet en amerikansk studie at akupunktur kan ha gunstig effekt for overgangsplager hos kvinner (6).


Hva er akupunktur ? I akupunktur forklares sykdommer og lidelser som ubalanse eller blokkering i livsenergien, Qi. Her kan du lese om behandlingsmetodens opprinnelse og anvendelse. Les mer… Dette betyr fritt sykehusvalg for deg.


Akupunktur i norge

Flere og flere mennnesker velger akupunktur for å forebygge sykdom, lindre og behandle ulike symptomer og ubalanser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg