onsdag 31. januar 2018

Er lungebetennelse smittsomt

Denne lungebetennelse -varianten er nok den mest smittsomme , og man er mest smittsom i starten av sykdomsforløpet, forklarer Tangen, men understreker at hvorvidt man blir smittet og syk avhenger i stor grad av mottakeren selv. Små barn, eldre, kronisk syke og de med nedsatt immunforsvar er helt klart mest utsatt. Lungebetennelse er en infeksjon i en eller begge av kroppens lunger. Infeksjonen kan komme av både bakterier eller virus, men skyldes oftest bakterier (ofte pneumokokker).


Lungene våre består av mange små blærer (lungealveoler) som sikrer at kroppen tar opp oksygen og kvitter seg med karbondioksid. Dersom man er helt frisk, og er nøye med god hygiene etter å ha vært i kontakt med en syk person, er smitterisikoen for å få lungebetennelse stort sett lav. Kanskje jeg har bitt over for mye.


Men kan den hjelpe mot lungebetennelse som ikke ikke kommer av mycoplasma også? Jeg tåler ikke penicilin, så det er begrenset hva jeg kan få. Fordi mange typer lungebetennelse er smittsomt , mange mennesker tror det er lett å fange fra en annen person.


Sears, er lungebetennelse faktisk vanskelig å fange. En lungebetennelse varer som regel i 1-uker - deretter er man frisk. I sjeldne tilfeller kan lungebetennelse gi blodforgiftning eller meningitt.


Mycobacterial lungebetennelse er en smittsom og kronisk form for lungebetennelse. Er det noe jeg kan gjøre for å forhindre at jeg får lungebetennelse ? Det er mer utbredt blant indre-city barn. Hold deg varm og tørr, unngå å bli forkjølet. Skån luftveiene dine best mulig mot skadelige stoffer, særlig sigarettrøyk.


Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne. Men hvis lungebetennelse er forårsaket av kjemiske røyk eller andre giftstoffer, så er det ikke smittsomt. De forskjellige typer lungebetennelse stammer fra årsaken. For eksempel er det bakteriell lungebetennelse og viral lungebetennelse. Herpes, eller varicella, lungebetennelse er sjelden med mindre du er smittet med vannkopper.


Dette har en tendens til å være en mer vanlig komplikasjon hos voksne som får vannkopper. Adenovirus og parainfluenza virale pneumonier er ofte ledsaget av forkjølelsessymptomer som rennende nese og pinkeye (konjunktivitt). Er lungebetennelse smittsomt ? Infeksjoner ofte påvirker øvre luftveiene, forårsaker sår hals, rennende nese, hoste og feber. Men når infeksjonen påvirker lungene, som er en del av den nedre luftveiene, kan du utvikle lungebetennelse. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust.


Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. For eldre og på forhånd svekkede personer, kan det være en alvorlig sykdom. Hvis det ER lungebetennelse , skal den generelt behandles med medikamenter.


Er man så dårlig at man ikke kan få i seg drikke, eller feberen er så høy at bevisstheten sløves, er det på tide å ringe til legevakten. Viral lungebetennelse er smittsom til du føler deg bedre og har vært feberfri i flere dager. Ikke- smittsomme typer lungebetennelse.


Svampe lungebetennelse og aspirasjon lungebetennelse er eksempler på lungebetennelse som vanligvis ikke er smittsom. Hva gjør jeg når lavt blodtrykk? Lavt blodtrykk kalles hypotensjon og forekommer hyppigere hos veldig tynne og utrente mennesker. Hypotensjon behandles bare hvis det fører til symptomer.


Hvor smittsom er lungebetennelse. Det ville avhenge av type lungebetennelse som en person har. Halvparten av lungebetennelsene skyldes bakterier, og den mest vanlige er bakteriegruppen som kalles pneumokokker. I alvorlige tilfeller kan det være dødelig. Denne MNT Knowledge Center-artikkelen forklarer om lungebetennelse er en tilstand som kan spre seg til andre og hvordan du kan forhindre det.


Vi har ett barn fra før på snart 6år, ønsket om en til er ganske stort. Noen som kan se litt på meg? Men pga en diagnose jeg har så er vi redd for hvordan det vil gå. Jeg en diagnose som går på det fysiske hvor jeg går gjevnlig til nevrolog og øyelege. De mener at en graviditet vil gå fint s. Akkurat nå er det mange som er smittet av Mycoplasma, og noen av disse får lungebetennelse.


Sykdommen er mildere enn vanlig lungebetennelse , men kan være langtekkelig og vanskelig å bli kvitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg