onsdag 24. januar 2018

Symptomer add

Men ADD er ikke en lidelse som bare knyttes til tidlige år. Når kravene hardner, er vår erfaring at de med ADD - symptomer faller mer og mer ut. Ofte blir karakterene på videregående skole gradvis dårligere.


Det er ikke fordi sykdommen er blitt verre, men fordi kravene til kunnskapsnivå blir høyere. Symptomer og tegn på ADHD deles i to hovedtyper. Den ene er uoppmerksomhet, som kan være at man ikke klarer å fokusere på detaljer, ikke ser ut til å høre etter, og ofte mister ting.

Den andre er hyperaktiv atferd og impulsivitet, som kan være uro, at man ofte forlater pulten sin i timen, har vanskelig for å være stille, avbryter andre og har problemer med å vente på tur. ADHD fører ofte til andre vansker i tillegg til kjernesymptomene, for eksempel atferdsproblemer, angst, depresjon eller lærevansker. Noen har oppmerksomhetsforstyrrelser uten at impulsivitet og hyperaktivitet er så framtredende. Dette kalles ADHD uoppmerksom type, tidligere kalt ADD. Man kan have ADD i varierende gra og det er forskelligt, hvilke symptomer , der fylder mest.


Så der er stor individuel forskel på, hvor store vanskeligheder ADD ´en giver i et menneskes liv. En ADD -pasient er gjerne bare den glemsomme. Den som ikke husker det som er avtalt, og som ikke klarer å følge med i timen.

Gjør slurvefeil og har vansker med å følge instruksjoner. Mens gutter kan være mer hyperaktive og vise flere atferdsproblemer, jenter er ofte mest uoppmerksom. Fordi ADD mangler hyperaktivitet ADH mange kvinner med ADD gå gjennom livet uten noen gang å bli diagnostisert. Voksne kvinner er ofte diagnostisert med ADD bare etter deres barn er diagnostisert med atferdsforstyrrelse. ADD symptomer kan gjøre en voksen kvinne kommer over som selvopptatte, vimsete og ubesluttsom.


Problemer med selvkontrollen er også et symptom på ADHD blant voksne. I dagliglivet kan dette føre til en impulsiv adferd som igjen kan føre til problemer med å kontrollere sinne. En intens fokusering på enkeltting kan også være et typisk symptom - for eksempel noe vedkommende synes er ekstra interessant. Behandlingen vil vanligvis bestå av en kombinasjon av psykoedukasjon, veileding og medikamentell behandling.


Add er ikke en egen diagnose slik jeg har forstått det, har man add så får man diagnosen adhd eller hyperkinetisk forstyrrelse. Angst og depresjon er spesielt vanlig om man har ubehandlet adhd. Jeg har nok symptomer til å egentlig kunne få diagnosen Unnvikende pf, men psykiateren mener alle symptomene kan forklares med ubehandlet adhd. Lurer du på om du har ADD eller ADHD ? Sliter du med konsentrasjonsvansker? Føler du deg rastløs?


Er dette symptomer på ADD ? Ja, dette er symptomer so kan indikere at du har ADD eller ADHD. Det er heldigvis ikke slik at det betyr dermed at du har denne diagnosen, men det kan være greit å være litt på vakt.

Jeg er en jente på år og har ADD , ikke ADHD men ADD. Ikke alle vet hva det er og det er vanskelig å forklare fo vennene mine for det er ikke så lange siden jeg fikk diagnosen og det er vanskelig å si hva det er for jeg vet ikke så mye om ADD. Här har du en vuxen med ADD , mina symptom var (jag har medicin nu) att jag alltid kom försent, till allt, tappade bort saker hela tiden, kunde inte fokusera, var ständigt trött och sov hur mycket som helst.


Kunde aldrig få arslet ur vagnen heller. Nu ser mitt liv helt annorlunda ut, går inte ens att jämföra hur det är med medicinen. In dit artikel houden we het daarom voor het gemak op ADD symptomen. Het grote verschil met ADHD is dat er bij de symptomen van ADD geen duidelijk merkbare hyperactiviteit aanwezig is zoals impulsiviteit, bewegelijkheid en veel praten.


Bij ADD zit de drukte voornamelijk in het hoofd en is daardoor minder opvallend voor de omgeving.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg