tirsdag 23. januar 2018

Utslett på brystet

Skyvedører - Upp till rabatt! Vi sender over hele Norge. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Dette er fordi større bryster har en tendens til å kaste over på brystet , forlater en lomme for fuktighet for å utvikle mellom brystet og under brystet. Hva er utslett med kløe?

Jeg er plaget med utslett fra midt på brystet og oppover mot halsen til der skjeggveksten begynner. En allmennlege kalte dette en gang for kronisk idiopatisk urticaria, men det ser på ingen måte slik ut. Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon.


Intertrigo er til å begynne med karakterisert ved et mildt utslett med røde flekker, nærmest som speilbilder, på hver side av en hudfold. Rødflammetheten kan øke på og bli intenst rød med sår, væskeutsiving og sprekkdannelse. Utslettet kan klø, brenne eller være smertefullt. De siste fire år har jeg hatt utslett og kløe under brystene.


Det kom etter at jeg fødte barn og la på meg, slik at brystene mine begynte å henge.

Jeg kan heller ikke gå med BH da det blir mye verre da. Min lege sider det er en blanding mellom. Hele brystet blir dekket av små, røde nupper som klør helt vilt. Og etter en dag blir det bittelitt gult inni (som på en bitteliten kvise).


Det blir verst i helgen, må jo være noe jeg spiser jeg ikke tåler. Kan nevne at jeg er allergisk mot bjørk og gress, så kan. Et sopp utslett under brystet er vanligvis resultatet av en sekundær infeksjon, på grunn av riper, gnaging eller irritasjon av området.


Overdreven svette holder området fuktig, noe som gjør det til et ideelt grobunn for sopp. Vask under brystet på bad eller dusj tid. Ta kalde bad eller kjøle området med utslett ned med et håndkle dyppet i kaldt vann. Smøre seg hyppig med nok solkrem ved opphold i varmere strøk. Ha det avkjølt og godt ventilert på soverommet.


Unngå bruk av pudder, salver og kremer. Lave fraktkostnadene! Over år med fornøyde kunder. Dette oppstår vanligvis i varmt og fuktig miljø, eller dersom for eksempel et barn har for mye klær på seg. Hudsopp trives i varme og fuktighet.


De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud.

Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp, blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Mange kuler i brystet kan være ufarlige. Men det er umulig å kjenne om det er en kreftkul eller en annen type kul du har i brystet.


Utslett på brystet kan være forårsaket av mange faktorer. I mindre saker, kan du ha fått en allergisk reaksjon. I sjeldne tilfeller kan et bryst utslett være på grunn av tegn på kreft. Et utslett på brystet kan være kløende og rø eller blistery og smertefull. Størrelsen og konturen på brystet endrer seg.


Noen kvinner har bryster som ser ulike ut, og som har gjort det i mange år. Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft. Reager hvis det ene brystet plutselig begynner å skifte form.


En vanlig tilstand som spiserørsirritasjon kan gi smerter i brystet. Dette skyldes at etsende magesyre kommer opp i spiserøret. Her vil smertene lindres av syrenøytraliserende, og forverres når man bøyer seg fremover. Rødflammet, veldig smertefullt utslett med små blemmer på brystkassen.


Barnesykdommene har utslett som følger med feber. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft.


Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie. Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege. Jeg får ofte rødt utslett på halsen og brystet.


Det gjør ikke vondt og det oppstår i situasjoner hvor jeg blir litt nervøs og stresset. Kan jeg gjøre noe med det, spør en kvinne. Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg