mandag 15. januar 2018

Brennkopper smittefare

Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig. Deretter danner det seg typiske tykke honninggule kruster, ofte med erytematøs kant. Om man pirker vekk krusten, siver ravgul væske gjerne fram. Behandlingen virker vanligvis etter noen få dager. Dersom dette gjentar seg flere ganger, kan det være at man har gule stafylokokker i nesen.


Brennkopper kan imidlertid komme tilbake. Dette bør behandles med bakteriedrepende krem. Smittefare ved brennkopper. Sårene kan sitte overalt på kroppen, men de sitter vanligvis rundt munnen eller ved nesen. Det er mange bakterier i såret, og derfor smitter brennkopper lett.


Når barnet har brennkopper , kan det lett komme til å smitte seg selv og andre ved å pille i såret. Blemmene brister og dekkes med karakteristiske honninggule skorper. Det vanligste stedet å få brennkopper er rundt munnen. Hvem er i smittefare ? Barn og unge med en kløende hudsykdom som f. Derfor er god hudpleie viktig for å forebygge infeksjon. Hvordan behandler man brennkopper ? Har du mistanke om brennkopper bør du kontakte lege.


Det sosiale er viktig for livskvaliteten blant mennesker dømt til soning eller behandling Innsatte med ubehandlete psykiske lidelser har lavere livskvalitet enn innsatte uten psykiske lidelser og lavere livskvalitet enn personer dømt til psykiatrisk behandling, viser en ny oversikt. Stafylokokker er den vanligste årsaken, men streptokokker kan også forekomme. Symptomer er blemmer, ofte i ansiktet.


Stor smittefare Brennkropper smitter ved at sårvæske (som kan inneholde store mengder bakterier) overføres til andre hudområder ved hudkontakt eller via gjenstander, for eksempel via håndklær, så lenge det er åpne sår. Hold derfor barnet hjemme til sårene har tørket inn. Mange småbarnsfamilier sliter med brennkopper. Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og leker. Barnas leker er jevnlig utsatt for virus og bakterier.


Vannkopper er svært smittsomt. Dette er årsaken til at de aller fleste har gjennomgått infeksjonen i voksen alder. Ofte blir mange barn smittet av vannkopper samtidig, enten på skolen eller i barnehagen, hvis ett barn først har fått vannkopper. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice.


Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. De fleste blir bra uten behandling.


Sykdommen gir et kløende utslett, og det er vanlig med feber. Noen ganger kan utslettene ligne på brennkopper , men stort sett er det lett å stille diagnosen. I spesielle tilfeller er det mulig å ta en prøve av væske fra blemmene og sende den til dyrking. Dette kan gjøres inntil dager etter utbruddet.


Mens brennkopper er bakterier, kommer hånd-, fot- og munnsyke fra et virus. På brennkopper ser vi dessuten mer gule skorper. Felles for begge deler er at det er veldig smittsomt, sier overlegen. Barnet bør holdes hjemme inntil skorpene er falt av, og sårene ikke lenger væsker. Inkubasjonsperioden er opp til to uker.


Les også: Fakta om brennkopper. Det utvikler seg innen noen få timer til blemmer med klart væskefylt innhol som ofte klør. De halvsyke kan virke som arbeidsplassens helter der de snufser seg gjennom arbeidsdagen. Men ofte skaper de bare mer trøbbel for deg og de andre på jobb med snørret eller spysyken sin.


Det kan også føre til brennkopper , rosen, dypere kviser eller cellulitter. Slik smitter gule stafylokokker. Hvis man ikke er bærer av bakterien fra før, kan man også bli smittet med bakterien av andre bærere, eller andre som har en stafylokokkinfeksjon.


Spesielt i sykehus og på sykehjem er vi veldig obs på at bakterien ikke skal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg