tirsdag 9. januar 2018

Europeisk helsetrygdekort

Ufrivillig barnløshet - helsenorge. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte. Kontakt pasient- og brukerombudet når du trenger råd og. Personvern og nettsikkerhet - helsenorge.


Behandling i utlandet - helsenorge. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet.

En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet helsenorge. Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge.


Ved å vise helsetrygdkortet hos offentlig lege eller offentlig sykehus når du er på Europaferie,. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen.

Kortene har en varighet på tre år, og du må selv huske å fornye det. I fjor var det nesten 900. Dette kortet utstedes av Helfo, og gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling ved sykehus eller lege som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i landet du oppholder deg i. Europeisk helsetrygdkort har en varighet på tre år fra det er utstedt.


Kortet gjelder for behandling ved akutt sykdom i det offentlige helsevesenet i landet du befinner deg. For tre år siden ble det utstedt hele 680. Helfo lanserer nye nettsider Torsdag 2. Den nye digitale plattformen for behandlere og andre helseaktører inneholder forbedringer og nye muligheter som vil forenkle kontakten med Helfo. Kortet gir deg rett til behandling i det offentlige helsevesenet på samme vilkår som oppholdslandets innbyggere. Dagbladet): Skulle du behøve medisinsk hjelp når du er ute og reiser i EØS-lan er et europeisk helsetrygdkort godt å ha.


Det sikrer deg samme behandling som om du hadde vært borger i det. Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Du får stønad etter reglene som gjelder i det landet du oppholder deg i. Helsetrygdkortet gjelder for alle typer reiser, og gir deg rett til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp.


Ser du etter forsikring for bedrifter? Gå til våre bedriftssider. Du har med dette samme vilkår som oppholdslandets egne borgere.

Du bør ha med deg kortet om du skal oppholde deg midlertidig i Spania. Hva som menes med nødvendig helsehjelp er avhengig av hva slags helsetjeneste det gjelder og hvor lenge oppholdet er tenkt å vare. Informasjonen gis via en app som blant annet inkluderer informasjon om hva kortet kan brukes til, nødnummer og hvem du kan kontakte om du trenger medisinsk hjelp i Europa. Først og fremst fordi helsetrygdekortet ikke gjelder utenfor EØS-landene. En reiseforsikring dekker dessuten betydelig mer enn utgifter kun til medisinsk behandling.


Det gir deg trygghet for at du får nødvendig helsehjelp i alle EØS-land og Sveits. Vær obs på at kortet ikke gjelder i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land. Der er det kun reiseforsikring som gjelder.


Husk å logge ut når du er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg