mandag 22. januar 2018

Mellomørebetennelse voksen

Mellomørebetennelse voksen

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Mellomørebetennelse. A) Slimhinnepolypper, som har trengt ut i ytre øregang gjennom den perforerte trommehinnen. B) Kolesteatom, en svulstlignende dannelse som ved sin vekst kan ødelegge øreknoklene.


Forkjølelse smitter ved at en person som er forkjølet, hoster eller nyser i nærheten av deg. Akutt mellomørebetennelse er en svært vanlig sykdom hos barn, og er vanligst omkring 6-måneders alder. Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen.


Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Du har gjennomgått en klassisk mellomørebetennelse , og vanligvis vil man ha redusert hørsel i noen tid etter at pusset har funnet seg vei ut (dvs når trommehinnen sprekker). Symptomer på dette er stort sett hørselstap eller trykkfornemmelse i øret. I voksen alder ble de ulike tilstandene målt med hørselstest og spørreskjema om blant annet svimmelhet.


Resultatene tydet også på at personer med kronisk mellomørebetennelse , eller permanent (sensorinevralt) hørselstap i barndommen, har et noe fremskyndet aldersrelatert hørselstap. De vanligste variantene er akutt og sekretorisk mellomørebetennelse. Den akutte kommer ofte etter en forkjølelse. Da har slimhinnene i nesesvelget hovnet opp, og forbindelsen mellom svelg og. Svulsten er i seg selv ikke ondartet eller farlig, men den trykker på og fortrenger andre strukturer i øret.


Dette kan føre til at ørebenskjeden ødelegges, og den kan også skade det omkringliggende beinvevet. Se hvorfor nogle voksne får mellemørebetændelse. Serøs mellomørebetennelse har generelt en god prognose.


I de fleste tilfeller går mellomørebetennelsen over av seg selv, men noen har behov for behandling. Fire av ti barn med serøs mellomørebetennelse blir bedre av seg selv i løpet av tre måneder. Noen barn, særlig de yngste, kan imidlertid ha væske i mellomøret mye lenger. Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse.


De fleste blir bedre etter et par dager, men noen trenger antibiotika. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene. Jeg prøvde å komme meg til lege, men det var ikke så enkelt.


På dag fikk jeg tak i en lege som konstanterte det jeg viste nemlig at jeg har mellomørebetennelse og hull på tromme hinnen. Jeg er nå på dag og har ennå vondt og det kommer fortsatt væske ut av øret. Var forkjøla forrige uke og har i etterkant hatt noe plager fra bihulene. Følt meg litt tett i hele hodet! Det suser og kjennes ut som jeg har en svær bomullsdott inni der.


Samt nedsatt hørsel. Dette blir liggende og presse mot trommehinnen fordi øretrompeten er tett på grunn av betennelsen. Det er dette som forårsaker smertene. Ideen med denne venteperiode er vanligvis å gi kroppen en mulighet for å bekjempe bakteriell infeksjon på egen hånd.


Hvis en voksen har repeterte anfall med mellomørebetennelse , kan en lege anbefale operasjon i stedet. Antibiotika medisiner er de vanligste behandlinger som brukes for mellomørebetennelse hos voksne. En voksen som har øresmerter kan ha en indre øret infeksjon.


I tillegg til en øreverk, det er andre symptomer voksne føler når de har en indre øret infeksjon. En feber på mer enn 1grader C, en følelse av at øret er blokkert, dempet hørsel, svimmelhet og en midlertidig tap av hørsel er alle symptomer på at en voksen kan ha en indre øret infeksjon som forårsaker øresmerter. Otinova ørespray er reseptfritt, og både behandler og forebygger betennelse.


Opptil av barn får sekretorisk otitt i hvert fall én gang før 8-årsalderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg