onsdag 24. januar 2018

Gravid 11 uker

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet.


Gravid uke symptomer.

Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå. Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste.


Snart mulig å høre. Magegalleri fra tidlig svangerskap til fire uker etter fødsel. Fosteret er nå uker gammelt.

De fleste organsystemer er dannet, og det skjer ikke lenger store nydannelser i fosteret. Når skal man til svangerskapskontroll? Er forkjølelse farlig? Kan jeg ta influensavaksine?


Og hva med å gå til tannlege nå? Dette kan du forvente Barnet i 11. Kjenn rytmen Barnets hjerte har slått raskt i flere uker , men det er først nå det går an å høre det.


Men nå har du uker med rask vekst foran deg, akkurat som barnet. Du er snart ferdig med første trimester, og livmoren vokser nå i takt med fosteret. Den er nesten stor nok til å fylle bekkenet. Du befinner deg ennå på et stadium der ingen kan være sikre på at du faktisk er gravid. Det kan være frustrerende!


Svangerskapet består av tre trimester. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt.

Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til. Etter denne uken, den største risikoen for spontanabort over.


Morkaken og navlestrengen har fullstendig tatt over tilførselen av næringsstoffer og oksygen til fosteret. Vanligvis begynte kvalme og trøtthet å blekne etter de første tolv uker. Noen har fått noen pounds i vekt, andre kan i stedet ha gått ned litt. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.


Du behøver ikke å spise for to, energibehovet ditt er rundt 2-3kcal ekstra per dag. Vær forsiktig med sukker, og ikke spis for mye fastfood. Så lenge du følger en god og fullverdig vegetarisk diett, får barnet ditt dekket sine behov.


Frem til uke har det ufødte barnet egentlig blitt kalt et embryo. Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt. Morkaken sørger også for å absorbere kulldioksyd og andre avfallsstoffer fra fosteret og leder dem over i ditt blod.


Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner. Andre trimester, alt du trenger å vite. Og for det andre så er du oppblåst, også helt vanlig.


Jeg måtte bruke gravidbukser i uke i mitt andre svangerskap, så ut som jeg var fem måneder på vei allerede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg