torsdag 18. januar 2018

Normal fødsel

Det er flere tegn på at en fødsel nærmer seg. Det første tegnet på en normal fødsel er sammentrekninger i livmorens muskler. I starten oppleves disse sammentrekningene som uregelmessige utbrudd av alminnelige mageplager eller ryggsmerter. Etter som fødselen nærmer seg, blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid.


Normal kroppstemperatur hos hund er 3– 3°C.

I dagene før fødselen er det vanlig at temperaturen svinger mellom 3– 3°C, av og til noe lavere. C, hos noen helt ned mot °C. Fødselen inntrer i gjennomsnitt når svangerskapet har vart 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Denne dagen kalles gjerne termin, men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42.


Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel. En normal , vaginal fødsel utvikler seg gjennom tre faser: Åpningsfasen, utdrivelsesfasen og etterbyrdsafasen. En normal fødsel kan være vanskelig å beskrive, rett og slett fordi en fødsel kan oppleves så individuelt.

De fleste definerer imidlertid en normal vaginal fødsel som en fødsel som starter av seg selv og som resulterer i et nyfødt barn, samt utstøting av morkaken. Hva er en normal fødsel ? De aller fleste kvinner opplever en normal fødsel , det vil si at fødselen starter av seg selv, utvikler seg på vanlig måte og avsluttes uten kunstig hjelp med et levende barn. En annengangs og tredjegangs fødende er normalt den mor som har den letteste fødsel med minst mulig komplikasjoner. Bekkenet er forma som ei trakt, og storleiken er forskjellig i dei ulike nivåa av bekkenet.


Dette gjer at barnet må utføre ein del dreiingar og rotasjonar under fødselen for å kunne tilpasse seg og passere gjennom bekkenet. Fødselen blir delt inn i tre stadium med opningsti utdrivingstid og etterbyrdstid. Kvinner som blir vurdert til å ha risikofaktorer i svangerskapet eller ved fødselen , må enkelte steder påregne lenger reisevei for å føde enn friske kvinner med forventet normal fødsel. For mange kvinner regner at fødselen begynner når vannet går eller når riene begynner. Vi regner ikke at fødselen er i gang før det er tre-fire centimeter åpning og regelmessige rier, forklarer Ragna.


Se informasjon om bl. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Så sjekk derfor temperaturen regelmessig siste uka før forventet fødsel.


Temperaturen stiger igjen like før første valpen fødes.

Når den første valpen fødes, er kroppstemperaturen igjen normal (til 3grader). Når fødselen er over stiger vanligvis temperaturen til til 3grader, og slik vil den være noen dager. Emnet omhandler grunnleggende jordmorfag og jordmorhåndverk knyttet til svangerskap, fødsel , barseltid og det nyfødte barnet. Dette inkluderer kvinnekroppens anatomi, fysiologi og psykososiale aspekter, fosterutvikling og den normale nyfødtperioden. Gjennomsnittsvekten hos norske nyfødte er kilo, men det er helt normalt at en nyfødt kan veie både mer og mindre, sier jordmor Marie Svedberg ved Klinikk for alle Majorstua.


Når man snakker om normal størrelse på babyer, defineres det stort sett ut fra fødselsvekt. Blødning etter fødsel. De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt. En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Under fødselen ble sønnen til Gyda T. Nervik (35) sittende fast.


Han måtte dras ut med kraft, noe som førte til plexus-skade armen. Etter en normal fødsel er det vanlig praksis at dere blir værende på fødestua i to timer. Da får du ha hudkontakt med barnet ditt, og du får hjelp til å amme for første gang. For mange går ammingen nesten helt av seg selv, og babyen prøver automatisk å gape og søke mot brystknoppen. En norsk studie viste at manglende eller langsom fremgang i fødselen var den nest hyppigste årsaken til keisersnitt.


Det finnes ikke noen enhetlig vurdering i fagmiljøene om hvor lenge en normal fødsel kan vare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg