fredag 19. januar 2018

Når blir brystene ømme ved graviditet

Først og fremst blir de som regel ømme. Dette er imidlertid ikke noe som vises. Men det tar heller ikke lang tid før de blir spente, og mange opplever at brystene både blir større og fastere under graviditeten.


Når graviditeten er et faktum, begynner melkekjertlene i brystene å utvikle seg. De aller fleste vil kjenne at brystvortene blir ømme i løpet av svangerskapet. Hvor ømme de blir , og hvor lenge dette varer, varierer fra kvinne til kvinne. Kveim, plastisk kirurg ved Dr. Dere som har opplevd at brystene blir ømme : Har de blitt det før dere skulle hatt mensen, eller har det kommet senere?


Jeg pleier som regel å ha veldig ømme bryster uka før jeg skal ha mens, men det har jeg ikke fått denne gangen. Synes det er litt forvirrende, siden ømme bryster skal væ. Jeg merket at jeg hadde ømme bryster , og det pleier jeg jo å få noen dager før mensen, så jeg ventet bare på den. Har veldig ustabil sykluss, så jeg vet ikke når jeg skulle ha begynt å kjenne etter symptomer. Menslignende smerter fikk jeg noen dager etter brystene begynte å bli ømme , så da var jeg sikker på at mensen kom.


Ofte finnes det ingen åpenbar årsak til hvorfor man opplever smerter i brystene , og det går over uten behandling. Brystene blir gjennom graviditeten enormt endret på innsiden. Mye av fettet i brystene er ved fødselen erstattet med bindevev, melkeganger og alveoler med råmelk. Du vil derfor uansett oppleve at brystene forandrer seg etter en fødsel, om du velger å amme, eller ikke.


Mange blir veldig ømme i brystene , særlig brystvortene. Det kan kjennes litt ømt når man kommer borti dem, eller også for noen uten at man kommer borti dem. Kjennsgjerningen er at kjertlene i brystene vokser for å kunne produsere melk. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Les også: Når kan man ta graviditetstest?


Det er svært vanlig å ha vondt i brystene , men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Kjertelvevet begynner raskt å vokse etter befruktningen og mange opplever dette som svie, kløe og ømhet både med og uten berøring. Den holder seg høyere gjennom hele.


Mengden blod som strømmer til brystene dine fordobles under graviditeten. Det er derfor du kan se blodårene gjennom huden. Når du blir gravi tar brystutviklingen virkelig av, sier professor Hartmann.


Derfor, når du kjøper en ny bh, er det viktig å finne ut din riktige størrelse for å hindre ryggsmerter og ømme bryster. Behandling for brystsmerter og ubehag. Det finnes lite forskning på området, men det er ingenting som tyder på at amming under graviditet er skadelig, dersom svangerskapet forløper normalt. Tidlige tegn og symptomer på graviditet er uteblitt menstruasjon, kvalme og oppkast, ømme og forstørrede bryster , hyppigere vannlating og økt søvnbehov. I tredje trimester kan imidlertid vektøkning, ryggsmerter, ømme bryster og andre plager på nytt dempe lysten din på sex.


Mange kvinner mister også lysten på sex mot slutten av graviditeten fordi tankene kretser om den kommende fødselen og forventningene til å bli mamma. Noen føler at sex blir ubehagelig fordi magen blir større. De er så ømme at jeg må holde på dem når jeg går nedover trapper. Og verre blir de når det kommer melk.


Mange jenter opplever ømme bryster som en normal del av det å vokse opp. Ifølge TeensHealth, en pedagogisk nettstedet fra Nemours Foundation, kan denne type ømhet skyldes endringer i hormonnivåene og kroppen justerer til å bli en voksen. Når østrogennivået øker i puberteten, kan brystene blir ømme å ta på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg