onsdag 31. januar 2018

Manisk depresjon

Bipolar lidelse ( manisk depressiv lidelse) Bipolar lidelse eller manisk depressiv lidelse er en psykisk lidelse, men kan like gjerne beskrives som en nevrobiologisk hjernelidelse som preges av ekstreme skift i stemningsleiet. Hvis en person har en enkeltstående episode med mani, kalles lidelsen manisk episode. Bipolar lidelse eller manisk -depressiv lidelse (også kalt bipolar affektiv lidelse) er en psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser preget av tilstedeværelsen av en eller flere episoder med unormalt forhøyet energinivå og stemningsleie, og en eller flere depressive episoder. Ved depresjon går det gjennomsnittlig to uker fra de første tidlige tegn viser seg til det er snakk om en egentlig depresjon , men også her er det stor variasjon fra person til person. Et typisk tidlig tegn kan være søvnforstyrrelse eller endringer i stemningsleiet (eksempel: nedtrykthet, irritabilitet) evt.


Tungt deprimerte menneske er per definisjon ekstremt sjølvopptekne - noko som kan gjera det ganske tungt for omgjevnadene. Alt handlar om hovudpersonens manglande evne til å elska, la seg elska, leva, døy. Men regissør Arbo har valt å leggja stemningsleiet i brorparten av oppsetninga i eit ganske manisk leie. Kan man kun bruke brillene i en manisk fase? Det er ikke systematisk undersøkt om brillene er nyttige ved depresjon , hypomani, uro og angst eller om brillene kan ha en forebyggende effekt.


Det er flere som har brukt oransje briller når de har merket begynnende symptomer, som har merket at symptomene da ikke har utviklet seg videre. Jeg er en ung person, ferdig med videregående i fjor, som antageligvis lider av manisk depressiv. Har gått hos psykolog for å behandle alvorlig depresjon (med innslag av maniske perioder) og psykologen som har hørt om mine svingninger frem til nå mener at jeg er manisk depressiv.


Manisk depresjon

Man kan gå inn i en manisk fase og føle seg gla men dette kan gå over. Kjennetegnet på mani er høy sinnsstemning, men mange blir irritable og aggressive senere i samme periode. I en slik manisk periode kan man bruke penger helt ukritisk, misbruke rusmidler, være seksuelt overaktiv og generelt kritikkløs når det gjelder egen oppførsel.


Du mister vanligvis ikke kontrollen slik som i en manisk fase. Hypomani kan var i noen dager til uker. Blant diagnosene hun hadde fått, var depresjon , angst og sosial fobi. Da jeg ble innlagt, var jeg veldig frustrert. Jeg skjønte ikke hva som var galt med meg, sier Marit.


Manisk depresjon

Mani er en tilstand kjennetegnet ved sykelig grad av vedvarende løftet, ekspansivt eller irritabelt stemningsleie. Mani brukes også i dagligtale som betegnelse for sterk religiøs ekstase eller heftige lidenskaper (å være manisk opptatt av noe). Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Her er tipsene du trenger. Det finnes flere grader av bipolar lidelse, før kalt manisk depresjon , hvor bipolar lidelse er mest vanlig.


Jeg tar for meg denne varianten, siden det er den jeg har erfaring med. Det er selvsagt ingen kur, dette er tross alt snakk om en kronisk mental lidelse, men medisineringen fungerer svært godt, når man finner de rette medisinene, og selvsagt den rette dosen. Hva er manisk oppførsel?


Manisk oppførsel, eller mani, er et begrep som brukes for å beskrive den opp delen av manisk depresjon , også kalt bipolar lidelse. Folk i denne tilstanden er generelt uvanlig gla selv når det ikke er hensiktsmessig. Du må spise litium, og gjør du det, er alt bare velstand” – Martin. Enkelte tar selv kontakt med behandler for å få informasjon om sykdommen. Det var liksom aldri en skikkelig utgreining av hva det var for en diagnose jeg hadde fått.


Denne artikkelen er basert på en oversikt laget av WebM og på aktuelle forskningsresultater i forbindelse med de ulike momentene som beskrives.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg