mandag 29. januar 2018

Øreverk symptomer voksne

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Eustachian rør er kortere og smalere enn en voksne.


Hvis ikke adressert, kan de føre til flere infeksjoner eller hørselstap. De mest åpenbare symptomer på en øreverk forårsaket av en øreinfeksjon er smerter og feber.

Ingen har tid i sin travle liv for å håndtere øresmerter eller dets ulike irriterende og ubehagelige symptomer. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse. Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden. Får jeg medisiner mot dette hos legen?


Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen. Hva kan øreverk være symptom på? Smerter sammen med feber og redusert allmenntilstand dreier seg ofte om mellomørebetennelse. Betennelsen skyldes væske i mellomøret som gir økt trykk og dermed presser på trommehinnen.


Smerter og kløe i øret kan skyldes betennelse i huden i øregangen.

Og dette særlig for barn og spedbarn. Symptomer på forkjølelse. Et annet symptom på forkjølelse kan være øreverk , eller dotter i ørene. Den kan gi langvarige plager med væske i mellomøret (sekretorisk ørebetennelse), som først og fremst får innvirkning på hørsel. Man kan også se vedvarende hull i trommehinnen som kan gi plager med væsking fra øret.


De fleste leger er nå forsiktige med å skrive ut antibiotika til barn. Voksne skal behandles med antibiotika straks. Ved bruk av antibiotika er fem dagers behandling vanligvis nok. Dette kalles antibiotikaresistens.


Dersom bakterien i tidlig fase spres til andre organer og vev i kroppen kalles det tidlig utbredt infeksjon. I Norge er det mest vanlig at bakterien sprer seg til nervesystemet og gir symptomer på Nevroborreliose, og i noen tilfeller spres borrelia-bakterien til ledd (Lyme artritt). Ved denne betennelsen fylles mellomøret med mer eller mindre seigtflytende væske, og det eneste symptomet er nedsatt hørsel. Tilstanden er vanligst hos små barn, og normalisering skjer ofte spontant. Dersom hørselstapet vedvarer, kan man gjøre paracentese med innleggelse av ventilasjonsrør i trommehinnen.


Av og til kan puss og blod renne ut av øret. I så fall har trommehinnen sprukket, noe som gjør at smertene som regel forsvinner. Vanlige tips mot ørebetennelse. Ofte samtidige symptomer fra øvre luftveier (sår hals, øreverk ) eller utslett.


Sparsomme auskultasjonsfunn, men ofte positivt røntgenfunn.

De fleste blir bra i løpet av et par uker, men langtrukket forløp (flere uker til et par måneder) forekommer hos enkelte. Haemophilus influenzae-pneumoni. Den mest merkbare symptom på meslinger hos voksne er vanligvis en rø flekkete hud utslett.


Visse andre influensalignende symptomer noen ganger følge meslinger, og noen pasienter opplever også eller utvikle diaré, øreverk eller infeksjoner, og lungebetennelse. Sykdommen forløper på tilsvarende måte, og kan gi samme symptomer som hos voksne. Men rotbehandlingen på melketenner utføres av tannlegen i en enklere form enn på varige tenner. Noen ganger kan det være nødvendig å fjerne melketannen. Legen er nødt til å se på feberen sammen med andre symptomer for å kunne finne ut av hva som forårsaker feberen.


Det er viktig å erstatte væsketapet. Det gjør ikke så mye at man ikke får spist skikkelig på noen dager. Hos voksne kan smertestillende medisin dempe muskelsmerter og senke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg