torsdag 25. januar 2018

Tegn på anoreksi

Hvis du har anoreksi , så kjenner du sannsynligvis symptomene. De har vært en vesentlig del av livet ditt i måneder eller endog år. Likevel vil du kanskje fornekte at du har et problem, eller du tror at du kan kontrollere det.


Tegn på anoreksi

Pasienter med anoreksi er undervektige,. Hva er tegn på bulimi etter anoreksi ? Kan dere nevne noen tidlige tegn på at puberteten er i gang? Har jeg tegn på anoreksi ? Det viktigste du kan gjøre er å søke hjelp. Det kan oppleves veldig vanskelig hvis du selv ikke mener at du har et problem.


Men hvis du svarer ja på noen av spørsmålene nedenfor kan dette være tegn på at du har anoreksi. Mens disse lidelser er alvorlig i seg selv, er det ofte underliggende lidelser eller problemer som kan føre til en person til å bli anorektisk eller bulimisk. Bulimi vil som oftest ikke synes – om vi sikter til kroppsvekt. Anoreksi vil som oftest synes – på grunn av vekttapet. Overspisingslidelser vil kunne synes på grunn av overvekt, men da er det vekten som synes, og ikke spiseforstyrrelsen.


Tegn på anoreksi

Det som her presenteres, må betraktes som mulige tegn. I seg selv betyr de ikke spiseforstyrrelse. De ulike spiseforstyrrelsene har flere fellestrekk, og ett av symptomene er å skjule problemene. LES OGSÅ: - Jeg veide bare kilo. Spiser med følelsene - Personer med anoreksi prøver i det lengste å skjule sykdommen.


Krop – tegn på spiseforstyrrelser: At tage (mere) på i vægt er din største frygt. Du er utilfreds med din krop. Du undgår at deltage i strandture, svømning eller anden sport der kan afsløre, hvordan din krop ser ud.


Tegn på anoreksi

Du dyrker sport i et voldsomt omfang. Ofte selvom du ikke har lyst. Som pårørende er det en del tegn du kan se etter, som kan tyde på anoreksi eller en annen spiseforstyrrelse.


Det kan være grunn til bekymring, dersom noen du kjenner. Depresjon er svært vanlig. Du kan få noen av følgende tegn : Tennene dine begynner å bli misfarget.


Hvis ikke alle kan identifisere de første tegn på anoreksi , så er symptomene på en langt avansert sykdom synlige og forståelige for alle. De viktigste tegn på anoreksi hos kvinner er en fullstendig avvisning av mat og betydelig vekttap på kort tid. Ironisk nok skjedde dette nettopp meg. Sykt irriterende, jeg synes det er dritt nok å måtte avvise noen én gang, blir forbanna når folk må ha det inn med teskje.


Det finner også andre kjennetegn på sykdommen som ikke er kriterier som kreves for å få diagnosen anoreksi. De som rammes plages ofte av generalisert tretthet (fatigue), muskelsvakhet og nedsatt konsentrasjon. Kroppen har lite underhudsfett, noe som ofte gir spesielt utstikkende knokler. Tegn på anoreksi hos menn tett speile de hos kvinner.


Anorektiske menn er ofte farlig undervektig, har dårlige matvaner, og trener mye. Disse symptomene har en tendens til å komme fra målet om å oppnå en perfekt, muskuløs fysikk-et mål som ofte drevet av depresjon og lav selvfølelse. Ved alvorlig anoreksi kan du kjenne tegn på sult, som f. Du kan få frysninger som ikke vil stoppe, eller andre tegn på lav kroppstemperatur. Vekten er prosent eller mindre enn hva som er forventet i forhold til alder og høyde. For kvinner kan menstruasjonen opphøre.


Det å bry seg om og være opptatt av kosthol trening og kropp, er ikke i seg selv et tegn på at man har en spiseforstyrrelse. Menn kan få reduksjon av. Det er når tanker, følelser og atferd knyttet til mat, kropp og utseende overskygger alt annet og ødelegger livskvaliteten, at tilstanden blir karakterisert som en lidelse. Forskning viser at mellom 5- av de med anoreksi dør.


Lav kroppsvekt: Under av forventet vekt, BMI på under 17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg