fredag 19. januar 2018

Tegn på kreft

Ti tegn på mulig kreft du må ta alvorlig Mange eldre lar være å gå til legen med kreftsymptomer. Har du hostet lenge? Når du bør søke lege: Tynn og svak urinstråle, hyppig vannlating og vanskeligheter med å tømme blæren kan være tegn på prostatakreft.


Fastlegen kan påvise synlig og usynlig blod i urinen ved hjelp av en hurtigtest. Det er oftest et tegn på infeksjon, men kan være tegn på kreft.

Kreftformen er sjelden blant de under år. Brystkreft i tidligste fase kan man verken se eller merke. Symptomer og tegn som kan tyde på brystkreft. Som regel oppdages brystkreften før den rekker å gi noen symptomer eller plager, enten ved at den oppdages gjennom en rutineundersøkelse eller fordi du ved en tilfeldighet har kjent en klump i brystet. Det stemmer at det er mange som får kreft , men de fleste symptomer betyr ikke at det er kreft du har.


Vanlige symptomer: Den klassiske presentasjonsformen for kreft i bukspyttkjertelen er stille ikterus, det vil si at pasienten utvikler gulsott uten at det ledsages av andre symtomer, som for eksempel smerter. Gulsott er første symptom hos omtrent halvparten av pasientene med kreft i bukspyttkjertelhodet.

I tillegg til gulsott er det også vanlig at pasientene har moderate magesmerter. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Vårt råd er at dersom symptomene varer over tre uker bør du kontakte lege. Disse hudkrefttypene betegnes som ikke-melanom hudkreft.


Melanom, som også kalles føflekkreft, er den mest alvorlige formen for hudkreft og omtales for seg. Tidlige Tegn på Magekreft. Her er tidlige tegn på magekreft og kreft i magesekken som gjør at du kan kjenne igjen sykdommen i en tidlig fase og få riktig behandling. Det er likevel ikke mulig å se eller føle kreft i en knokkel dersom sarkomet ligger inni knokkelen. Smerter kan ofte mistolkes til å ha sammenheng med overbelastning, aktivitet eller lignende.


Kreft er en sykdom som rammer stadig flere. Visse symptomer assosieres med kreft hos menn. Sjekk hvilke tegn du ikke bør ignorere! De mest alminnelige tegnene på lungekreft er vedvarende hoste, blodig slim fra halsen, pustebesvær og smerter i brystet – symptomer som mange røykere også opplever.


Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem. Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft.

For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for senskader. Vær oppmerksom på at det ved kreft i eggstokkene som regel er motsatt. Opphopning av væske i kroppen gjør at kvinnene tror de legger på seg.


Utydelig tale, lammelse, nummenhet. Dette er tegn på slag. Oppsøk øyeblikkelig hjelp ved slike symptomer. Mange mennesker med tykktarmskreft opplever ingen symptomer i de tidlige stadiene av sykdommen. Når symptomene dukker opp, varierer de avhengig av svulstens størrelse og hvor i tarmen den befinner seg.


Ofte vokser svulsten langsomt, og den vil kunne gi ulike kliniske bilder. Antall pasienter med kreft i huden har økt med en alarmerende hastighet de siste årene. Derfor er det viktig at vi kjenner til ulike symptomer og tegn på hudkreft.


Det påvirker ofte voksne over 5 selv om det ikke betyr at yngre mennesker ikke er i fare for å utvikle det også. Den kliniske undersøkelsen som legen gjør kan ved bukspyttkjertelkreft avdekke tegn som forstørret lever, oppfylning i magen, økt bukomfang som følge av at væske hoper seg opp (ascites), og forstørrede lymfeknuter. Ved klinisk mistanke og eventuelt blodprøver som gir mistanke om mulig kreft , går man raskt videre med annen diagnostikk.


Kreft kan oppstå i alle kroppens organer eller vev. Sykdomstegnene kan være forskjellige fra organ til organ. På den annen side kan en enkel årsaksfaktor, som for eksempel røyking, være assosiert med flere ulike typer kreft. Hva er symptomene på kreft ? Synes det på blodprøve?


Når en kreft har spredt seg (metastasert) kan den gi symptomer både fra der den oppstod og fra området den har spredt seg til. Noen blodprøver kan hjelpe oss i kreftutredningen. Fant tidlige tegn på kreft i bukspytt-kjertelen. Forskerne fant høyere nivåer av visse aminosyrer hos folk som senere utviklet kreft i bukspyttkjertelen.


Første funn er oftest en enkeltsvulst eller flere knuter (multinodulær svulst) i skjoldbruskkjertelen uten andre symptomer eller tegn. Kreft i skjoldbruskkjertelen gir sjelden symptomer. Sykdommen kan også oppdages på grunn av forstørrede lymfeknuter som representerer spredningssvulster på halsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg