torsdag 11. januar 2018

Astma og allergi

Astma og allergi

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Norges Astma - og Allergiforbund.


Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste, kløe, tett nese og utslett. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. Allergener og irritanter kan skape hevelse i slimhinnene og gjøre at det blir tyngre å puste.


Som beskrevet ovenfor kan det være en direkte sammenheng mellom allergi og astma. Hos enkelte personer vil astma utløses når bestemte allergener kommer ned i lungene via luften. Andre kan få astma når de inntar bestemte medisiner eller, svært sjeldent, etter å ha spist matvarer som de er allergiske mot. Reaksjonen fra immunsystemet er der for å beskytte oss mot alt fremmed som ikke hører hjemme i kroppen vår, som bakterier og virus. Når immunsystemet reagerer på proteiner som normalt finnes i og rund oss, som for eksempel i dyrepels, husstøv, pollen eller i maten, er det en overreaksjon som vi kaller allergi.


Astma og allergi

Internasjonale forskjeller. Forebygging av plager hos de som er rammet. Vi er en livsløpsorganisasjon, for folk i alle aldre, som for å gjøre livet bedre for alle med astma , allergi og eksem. Etter en lang periode med temperaturer godt over det normale er vi allerede nå ved starten av pollenspredningen i sør og vest.


Det varme været driver modningen av rakler fra or og hassel fremover, og allergikere som bor i disse områdene bør starte medisinering nå. Et viktig råd ved å forebygge at barn utvikler allergi og senere astma , er at de beskyttes mot passiv røyking For barn i såkalte høyrisikofamilier der arv ser ut til å spille en viktig rolle for utvikling av astma og allergi , anbefales det fortsatt å unngå allergener (røyk, dyr, muggsopp pga. fukt, midd mm) i hjemmemiljøet. I Astma - Allergi Danmark arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.


Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Det kan være at du har en allergi. Denne økningen har flatet ut de siste årene.


Flere gutter enn jenter får sykdommen før ti års alder. Etter puberteten forekommer astma noe hyppigere hos jenter og kvinner enn hos gutter og menn. Vi driver også medisinske klinikker og behandlingssteder over hele landet. Hvis du tar medisin mot enten astma eller allergisk rhinitt, men likevel ikke er symptomfri, kan det tyde på at du enten ikke får riktig behandling eller at du kanskje har den andre sykdommen. Vaksinasjonen vil kunne dempe symptomene på allergi , og gjøre behovet for bruk av medisiner mot allergi mindre.


Astma og allergi

I noen tilfeller kan man bli kvitt allergien og behovet for allergimedisiner helt. Behandlingen går over tre til fem år og gis enten i form av dråper, tabletter eller sprøyter. Podkast om allergi. Regionalt senter for astma , allergi og overfølsomhet Ansvar og oppgaver Regionalt senter for astma , allergi og overfølsomhet omfatter både regional kompetansetjeneste og regionalt behandlingssenter.


Det er muligt at behandle symptomerne med næsespray, øjendråber og tabletter. Her finder du gode råd og tips til hverdagen med astma , allergi , eksem og høfeber. Har du også allergi ? Blant annet husstøvmid pelsdyr som hund og katt, røyking og pollen er faktorer som kan bidra til at astma utvikles.


På den andre siden kan det hende at for lite eksponering til allergener fra dyr og planter samt miljøbakterier i tidlig barndom kan bidra til den globale økningen i astma- og allergi -forekomst (hygienehypotesen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg