onsdag 31. januar 2018

Gå til psykolog

Som psykolog har du kunnskap om hvordan tenkning foregår, hva som skjer i hjernen når vi sanser, tenker, føler og handler. Du har også kunnskap om barns utvikling og psykiske lidelser. En psykolog snakker med mennesker og gjennomfører undersøkelser og tester for å bestemme behandlingsform.


Du trenger ikke å forberede deg for å gå til psykolog. Taushetsplikten er helt sentral for at det skal oppstå et tillitsforhold mellom deg og psykologen.

Bare i helt spesielle situasjoner der ditt eller andres liv eller helse står i fare, kan taushetsplikten fravikes. Kriterier for å gå til psykolog. Psykolog : – Gå glipp av mer! En mild form for angst er blitt en grunnstemning i vår kultur.


Vi prøver manisk å presse mest mulig spenning og intensitet inn i hverdagen, men vi lever i. Jeg er autorisert psykolog med utdanning fra NTNU og har bred erfaring med å hjelpe mennesker med ulike psykiske utfordringer. Som terapeut er jeg varm og ivaretakende, og bruker evidens-baserte metoder for å hjelpe deg å få det litt bedre.

Du har fått time hos psykolog og spør hva du kan forvente av psykologen og hvordan du kan klare å åpne deg opp for en fremmed. En psykolog er en hjelper som vil forsøke å forstå hvordan du har det og hjelpe deg med å få det bedre med deg selv. De som henvender seg til meg, ønsker ofte å få det bedre med seg selv og med de som står dem nær. De ønsker større grad av tilfredshet og samhørighet, glede, følelse av mestring, verdighet og selvrespekt. Her har jeg forsøkt å skrive et innlegg om noen av de vanligste spørsmålene jeg får.


Chat eller skriv med psykolog Hilde Gjermundrø der du er. Du kan chatte eller skrive med Hilde fra ditt lune rede hjemme, kontoret ditt eller når du er på reise, alene eller med jobben. Du kan finne ut om psykologen har fått driftstilskot, ved å spørje psykologen direkte eller gå til nettstaden til det regionale helseføretaket du høyrer til. Dersom du går til ein psykolog utan driftstilskot, må du betale alle kostnader sjølv.


Uten et slikt lavterskeltilbud hadde jeg ikke oppsøkt psykolog. Derfor er det viktig for elever generelt å ha et slikt tilbu sier Urdahl. Likevel var det vanskelig for henne å si til medelever at hun fikk hjelp av skolepsykologen, forteller hun.


Man skal generelt ha det veldig, veldig bra. For å bli psykolog må du velge profesjonsstudiet i psykologi. Det er tabu å gå til psykolog blant unge.


Ved UiT - Norges arktiske universitet består programmet av et årsstudium i psykologi i tillegg til et femårig psykologistudium.

Her søker du opptak til den femårige profesjonsutdanningen med karakterene fra årsenheten, gjennom et lokalt opptak ved lærestedet. Du kan gå inn på din kommunes hjemmeside under helse og lete etter psykolog der. Dersom dette heller ikke er aktuelt for deg der du bor blir du mest sannsynlig nødt til å betale ihvertfall en egenandel for å gå til psykolog. Andre opplever en stillhet som gjør dem urolig, siden de ikke helt vet hvordan de skal begynne eller hva de skal si.


Det kan være mange grunner til å gå til psykolog , alt fra lettere psykiske vansker til mer omfattende og langvarige psykiske vansker. Enten hos deg selv eller for eksempel hos barnet eller ungdommen din. De fleste av oss opplever perioder i livet som kan være krevende, på jobb, skole eller privat. OM PSYKOLOG MED SOVEPOSE. Mitt navn er Johanne S. Refseth, jeg er psykolog , år og jeg elsker å være utendørs, døgnet rundt, året rundt, og helst med kamera.


Mange lurer på hva det koster å gå til privat psykolog. Under kan du lese en oversikt over pris på våre tjenester. Vi etterstreber å tilby konkurransedyktige priser for våre klienter som ønsker å gå til en privat psykolog. Og tabu for å gå til psykolog ødelegger også for noe som kan være veldig bra for mange mennesker.


Online terapi er løsningen. I anledningen tabu å gå til psykolog trengs det gjerne et nærmere blikk på spørsmålet om hva det innebærer å gå til psykolog , og derfor vil jeg gjerne invitere dere inn til en helt ordinær psykologsamtale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg