torsdag 12. desember 2019

Grønnsaker til laks

Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Skjær laksen i serveringsstykker. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.


Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.

Dryss over salt og pepper, og dekk formen med. Stek laksen i litt olje i en stekepanne til den så vidt er gjennomstekt, ca. Ovnsbakte grønnsaker. Del sjalottløk i to.


Skrell de andre grønnsakene og del i like store biter. Ha alle grønnsakene over i en smurt ildfast form. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca.

Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres. Smørdampede grønnsaker beholder mer av den gode smaken og næringsstoffene.


Med grillet laks er dette en herlig sommerklassiker. En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt! Laks i biter passer godt i denne friske salaten.


Krydre med salt og pepper. Laksen trenger bare noen sekunder i pannen. Server på tallerken med grønnsaker og stekt laks. Dryss gjerne litt maldonsalt og frisk basilikum over.


Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Denne retten er superlett å lage, forteller matblogger og kostholdsveileder Ida Nyborg.


Nyborg står bak bloggen All den rare maten, og ble plutselig veldig lei en dag hun og kjæresten skulle spise laks til middag.

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag. Deilige grønnsaker , noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til. Om du nå bruker laks eller ørret til denne middagen spiller i grunn ingen rolle, og du må gjerne endre noen av grønnsakene også.


Ta en runde og se hva du finner i kjøleskapet før du handler inn nytt! Har fått en veldig god agurk-salat en gang men finner ikke noe oppskrift. Dette er en middag du lager på i underkant av minutter! Min kjære skjærer bare agurken opp i skiver og legger den i eddik.


Synes bare det smaker kjedelig masse eddik jeg. Laks i terninger egner seg utmerket i en wokpanne. Fiskebitene holder seg hele og saftige når de dampes på toppen av grønnsakene. Sauser av asiatisk opprinnelse gir retten mye smak og herlige dufter. Personlig elsker jeg frisk koriander i slike retter, men der er nok ikke alle enig med meg.


En god erstatning er finhakket bladpersille. Det er flere typer asiatiske sauser som passer i denne. Findus med frosne grønnsaker som passet til bla laks og kylling. Stekte den og kokte fullkornsris til - stekte grønnsakene og risen sammen på sluttet - namnam! Enkelt og veeeeldig godt!


Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Laks i form med grønnsaker og saus er en slik middag. Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter.


Wok med laks og fargerike grønnsaker , soya og ingefær er rask hverdagsmat for hele familien. Middagen er ferdig på under minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg