fredag 28. juni 2019

Samleie etter abort

Hei hei alle sammen. Jeg har et spørsmål relatert til samleie etter en medisinsk abort. Jeg fikk killerpillen på tirsdag, og gikk to dager før jeg utførte aborten hjemme, altså torsdag morgen.


Samleie etter abort

Jeg blør enda, men ikke kraftig. Når kan man ha samleie igjen etter en abort ? TIDEN ETTER ABORT : Blødninger er vanlig etter abort , og samleie skal derfor unngås i en periode. Men det er ikke uvanlig å slite psykisk.


Her er alt å vite om tiden etter abort , og hjelp du kan få. Siden en abort medfører at livmorhalsen blir utvidet, vil du ha større risiko for å få en infeksjon i livmoren. Denne risikoen økes av at det er blodrester i skjeden (som bakterier lever godt i). Det er derfor ikke anbefalt å ha samleie i perioden etter en abort.


Jeg hadde en provosert abort på mandag, ikke at sex er i mine tanker nå, men etterhvert blir det jo aktuelt. Hvor fort etter en abort kan man ha sex? Jeg satt også inn en kobberspiral hvor fort er den effektiv etter innsetelse? Jeg er en jente på år, og jeg har nylig tatt det man kaller en provosert abort. Jeg var ganske mye lenger på veg enn det legene først antok, så dette ble en smertefull abort som ble gjennomført på sykehuset og førte med seg ca en mnd med sykdom (infeksjon) etter på.


Dette har såtte en lit. Håper at svaret du får her ikke vil gjøre deg ytterligere forvirret. Så lenge du har blødning etter abort , bør du unngå samleie. Menstruasjonen kommer tilbake 4-uker etter aborten , og den første menstruasjonen er ofte kraftigere og mer langvarig enn normalt.


Jeg tok abort for dager siden. Jeg lurer på om jeg må vente dager før jeg har sex igjen? Dersom jeg ikke kan ha samleie , kan jeg eller kjæresten min onanere meg?


Såfall vertfall utenpå skjeden? I de aller fleste tilfeller har småblødninger etter samleie en godartet forklaring. Blant kvinner etter overgangsalderen skal man være mer på vakt. Her kan det være et sår i livmorhalsen som rives opp i forbindelse med samleie og som kan gi påfølgende blødning. I noen tilfeller oppstår slike sår fra kreftforandringer.


Samleie etter abort

Etter en kirurgisk abort. Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du blir sykemeldt i 2-dager dersom du ønsker det. Det er vanligvis lite bivirkninger av behandlingen, og de fleste behandlingene er ukompliserte. Forhåndsregler etter abort : Kvinnen bør bruke bind og ikke tamponger ved blødningen som følger etter abortinngrepet.


Jeg ville nok, for å være på den sikre siden, heller ventet et par dager ekstr. For forhindre infeksjoner, er det viktig unng samleie , karbadbasseng og bruk av tampong s. Man frarder imidlertid samleie og bading i inntil to uker etter at bldningen har. Du m prve ha samleie s nr egglsning som mulig, og ha sex. Reaksjoner etter abort Habituell abort og samleie ved ny graviditet Tips. Jeg var gravid for første gang og opplevde spontanabort for en uke siden (i uke 8.) Jeg har nå sluttet å blø og har minimalt med smerter.


Samleie etter abort

Kroppen har ordnet opp selv. Jeg og min samboer lurer på hvor lenge vi bør avstå fra samleie , vi vil jo unngå infeksjoner o. Skal du begynne med p-pille, kan du starte dagen etter aborten. Under forundersøkelsen vil blodtrykket ditt bli målt, hjertet og lungene bli lyttet på, det tas en blodprøve og gjøres en underlivsundersøkelse. Det skal ikke være et problem å bli gravid etter hverken spontanabort eller medisinsk abort , ifølge ekspertene.


Du kan prøve å bli gravid etter abort så snart du er tilbake i normal menssyklus, og sjansen er da enda mindre for å spontanabortere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg