torsdag 6. juni 2019

Eksem på halsen

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.

Til en ekstra fin pris! Tørr vinterhud eller eksem ? Slik stilles diagnosen. Sykdommen stilles gjennom sykehistorie og en klinisk undersøkelse. Tilstanden atopi er arvelig, men hos en slektning kan det være andre sykdommer enn eksem som gjør seg gjeldende.


En mor med astma og en far med høysnue kan få et barn med atopisk eksem som er arvet fra begge foreldre. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.

Kviser: Akne rammer ofte også halsregionen. Jeg er ei jente på som har vært plaget med et rødt, sviende og tørt utslett på halsen. Først var det bare et lite område på kragebeinet, senere ble det litt større, og lenger opp på halsen har det blitt et område på størrelse med en tikrone.


Alvorlig eksem kan behandles - så hvorfor gjøres ikke behandlingen tilgjengelig i Norge? Alvorlig atopisk eksem er en underkjent sykdom, og mange av dem som lever med diagnosen lider i stillhet og er usynlige for mange. Atopisk ekseAtopisk eksem er en vanlig årsak til utslett i ansiktet. Typiske symptomer er tørr og kløende hud i ansiktet.


En av de vanligste typene eksem. KontaktekseKontakteksem er skyldes kontakt med stoffer som virker irriterende, eller noe man er allergisk mot. Ved mistanke bør man utredes med en lappetest.


Det sitter vanligtvis kring halsen , nacken, ljumskarna, armhålan och under brösten. Flikarna är helt ofarliga, men många upplever dem som irriterande. Orsak: Vad som orsakar uppkomsten av dessa flikar är oklart, men de är ganska vanligt förekommande och brukar framför allt dyka upp hos äldre personer. I småbarns-alderen får barnet særlig eksem i albuebøyningene, knehasene, på halsen og omkring munnen. I alvorlige tilfeller kan barnet få eksem over store deler av huden.


Andre faktorer som kan ha betydning for utvikling av atopisk eksem er husstøvmid pollen, dyrehår, luftforurensning, røyking hos mor, varighet av ammeperiode og inntak av matvarer med farge- og tilsetningsstoffer. Typisk starter det bak ørene, for så å spre seg nedover halsen , kroppen og til slutt til armer og ben.

Symptomer på atopisk eksem. Vannkopper: Utslettet starter gjerne på brystet og ryggen og sprer seg så til ansikt, hodebunn, armer og ben. Det begynner som en liten rød flekk, som etter noen timer blir til en liten blemme med klart innhold. Vanligst er utslett på halsen , albubøyen, håndled knehaser og ankler.


Voksnes utslett er tørt og flassende som hos barna, og som hos barna blir huden fortykket hvis vedkommende klorer mye på stedene som klør. Hos mennesker med atopisk eksem ser man ofte allergiske lidelser som astma, høysnue og matallergi. Opptil av de som har hatt atopisk eksem som barn får håndeksem som voksne. Har man hatt atopisk eksem er man mer utsatt enn andre for senere å utvikle eksem , astma og høysnue (allergisk rhinitt). Man vil også beholde en tørr, atopisk hudtype.


Det innebærer at man resten av livet må belage seg på å pleie huden skikkelig. Pityriasis rosea er et selvbegrensende, ufarlig utslett. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Eksem som sitter i ansiktet eller på halsen. I ansiktet och på halsen är huden tunn, vilket gör att risken för biverkningar av kortison är högre.


Då kan du i stället få smörja med immunhämmande läkemedel. Eksem kan klia mycket, speciellt i början av en behandling. Ansiktet er det området der det oftest oppstår eksem ved debut av sykdommen, opptrer sjelden etter 1-5-årsalder.


Det skal behandles som annet eksem , men tendens til rødlig hud i ansiktet i denne alderen uansett, kan gjøre det vanskelig å avgjøre hva som er eksem og hva som er en ubetydelig rødme i kinn og hake. Plagene innebærer at man får tørt, rødt og kløende utslett på huden. Ifølge Terje Nordengen, generalsekretær i Norsk Psoriasis- og eksemforbun blir huden overirritabel og med stor infeksjonstendens. Man kan ikke kurere atopisk eksem , så behandling tar sikte på å dempe betennelse i huden, lindre symptomer og forebygge fremtidige utbrudd. Behandling av atopisk eksem er som regel basert på fuktighetsbehandling og bruk av betennelsesdempende legemidler i perioder med utbrudd.


Spesielt kinnene, området rundt øynene, rundt munnen og halsen er utsatt for eksem. Bruk beskyttende kremer i ansiktet minst to ganger per dag eller ved behov. Eksem er en kløende hudlidelse, som kan optræde overalt på kroppen. Hudforandringerne omfatter rødme, blæredannelse, afskalning, hævelser og revner.


I løbet af et år rammes mere end af alle danskere af eksem alene på hænderne, og ca af alle børn og unge har atopisk eksem (børneeksem, astmaeksem) i lettere eller sværere grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg