mandag 10. juni 2019

Rotter i huset

Bestill gratis befaring her. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Bredt utvalg av forskjellige musefeller. Er man så uheldig å få rotter i huset kan det bli et stort problem med skader, lukt, avføring og smitterisiko.


For å sikre seg mot rotter må man først vite hvordan de tar seg inn i huset , og siden ta noen forhåndsregler, sier Stein Norstein, skadesjef og biolog i Anticimex. Har du fått rotter i hus og synes det er litt ekkelt?

Det er ikke så rart. De kan ødelegge husets isolasjonsevne, og kan forårsake branner og vannskader ved å gnage på ledninger eller for eksempel slangen til vaskemaskinen. Besøk av rotter i huset er ikke bare ekkelt, men det kan også være farlig! Mange kan ha rotter i huset uten å vite om det, fordi rottene stort sett oppholder seg inne i veggene eller i taket og gulvet.


De kan finne veien inn fra kloakken gjennom kloakkrør, og inn i huset. Rotter i huset – hva nå? Til syvende og sist, så må du selv bruke fantasien for hvodan du best tetter rundt ditt eget hus , men musebørste er et unikt verktøy, som ofte er mye enklere og bedre enn de klassiske musebåndene.


I tillegg til å sikre huset mot mus, har musebørsten har også et annet genialt bruksområde. For når man skal sette ut feller, vil ikke en musefelle fungere på rotter og vice versa.

Brunrotta påfører skader på bygninger ved å gnage på vegger, gulv og gjenstander. Man ser ofte skader i isolasjonsmaterialer inne i bygninger, og de kan også gnage på og vann- og avløpsrør og strømledninger. Både mus og rotter er vanlige skadedyr i Norge, og det viktigste du kan gjøre er å forebygge muligheten for at de skal kunne ta seg inn i huset ditt. I tillegg er det vanlig at både rotter og mus gnager på slangen til vaskemaskin og oppvaskmaskin, med vannskader som en følge. De vanligste metodene for å bli kvitt rotter er med gift eller rottefeller.


Om du identifiserer rotter i huset bør en rottefelle benyttes for å bli kvitt problemet. Når du først har kartlagt musens bevegelsesmønster, kan du plassere ut musefellene. Derfor har også Miljødirektoratet skjerpet kravet til mus- og rottefeller. Har du rotter og mus i hagen sommersti har de antagelig altfor god tilgang på mat hos deg. Arnulf Soleng understreker at det er viktig å stadfeste om det er mus eller rotter man har innendørs.


Ha derfor alltid matkompost i et lukket system. Sjekk også søppelkassene og tett hull og sprekker, slik at de blir uinntagelige for de små. Mus trenger ikke mer enn en halv centimeters sprekk i huset for å komme seg inn i huset , og en rotte trenger ikke mer enn om lag en centimeter, sier Nielsen.


Her kommer musa inn. Skadesjef Stein Norstein i Anticimex sier til Dinside at det er i disse dager, når kulda setter inn, at det gjerne er at musene kommer seg inn i hus som ikke er. Eller er dit hus placeret tæt på en skrænt eller et træ kan rotterne hoppe fra skrænten eller træet op i tagrenden og videre ind i taget I alle tilfælde er det, rotten søger i huset , tørre redepladser, som den ikke altid kan finde i kloakken, hvor den ellers har gode betingelser med hensyn til vand og mad.


Både rotter og mus er vanlige skadedyr i Norge. På hytter, fritidshus og steder i nær tilknytning til naturen er det hovedsakelig mus som er problemet, mens det i byer og mer urbane strøk er vanligere med rotter. Du kan ha rotter i huset uten å vite det.

ROTTEBESØK: Både mus og rotter trekker innendørs når det begynner å bli kaldere ute. Slik avslører du dem. Gjensidige Hus Pluss. Forsikringen er dekket gjennom Norsk Hussopp Forsikring – som også foretar skadeoppgjør.


Typiske steder er mellom husets bekledning og grunnmuren, ventiler uten netting og glipper der rør og ledninger går inn i huset. Utstyr deg med lommelykt og kikk oppunder kledningen etter sprekker. Derfor bør du reparere alle revner og sprækker i soklen og facaden, huske at lukke kældervinduerne og sætte rottenet fx volierenet for ventilationsåbninger og rørgennemføringer. På bestemte vindforhold så suges det noe luft fra kjelleren opp på det ene soverommet i huset mitt. Fant ut dette i forbindelse med Radon i kjelleren.


Mus og rotter kan også spre sykdommer. Spesielt rotter har opp igjennom spredt veldig mye farlige sykdommer. Eksempler på svake punkter når det gjelder huset ditt kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg