torsdag 20. juni 2019

Bruk av smokk

Riktig type smokk kan være en trøst og en leke for ditt barn. Velg rett smokk til ditt barn. Utforsk vårt store utvalg av smokker i dag! Vi tar godt vare på de små.


Skadelige midler er selvfølgelig forbudt i vår nettbutikk!

Gratis frakt, rask levering og dagers returrett. Stort utvalg av parfymer, sminke, hårpleie, ansiktspleie, dusjsåpe og mye mer! Lag din egen smokk med ditt eget bilde, motiv og tekst.


Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige produkter. Det kan også føre til lavere melkeproduksjon og kortere ammeperiode. Men mange bruker også smokk uten at det skaper problemer for ammingen, og opplever bruk av smokk som positivt for dem og barnet.


I begynnelsen bruker barnet smokk for å tilfredsstille sugebehovet og for finne ro, sier helsesøster Elin Asbjørnsen ved Rennesøy helsestasjon. Spørsmål rundt bruk av smokk kommer ifølge Asbjørnsen ofte opp igjen når barnet er så stort at det kan ta smokken selv, gjerne rundt seks måneders alder.

Råd om bruk av smokk og suging på tommelen Viktig at ammingen kommer i gang først Det beste er å unngå smokk de første ukene eller inntil ammingen fungerer ordentlig. Vent til barnet har fått en god sugeteknikk og du føler deg trygg på ammingen og har rikelig med melk til barnet. En smokk , alternativt tåtesmokk, på enkelte dialekter også kalt sutt eller tytt, er en liten gummitut satt på en brikke. Sugedelen finnes både i naturgummi (lateks) og i silikon, men i dag foretrekker man ofte silikon, den risikerer man ikke å utvikle allergi mot.


Smokk kan gjøre det lettere for barnet å sovne. Tips for bruk og avvenning. Det minsker risikoen for at smokken skal gå i stykker og bli en kvelningsfare for babyen din. Pass også på å bytte ut smokken med det samme den begynner å se slitt ut. Går det hull på suttedelen, skal smokken umiddelbart kastes.


Mange har nok også opplevd at det kan være vanskelig å forstå hva et barn med smokk i munnen sie logoped Line Avers. Hun forteller at det er gjort lite forskning på sammenhengen mellom bruk av smokk og utvikling av tale her hjemme. Vær obs på bruk av smokk de første ukene i forhold til amming.


Se starten av artikkelen. Mye bruk av smokk kan føre til lavere melkeproduksjon hos mor, og at barnet totalt sett ammes kortere tid. Noen mener at smokk kan føre til sugeforvirring hos babyen, siden det er ulik teknikk både på bryst, smokk (og eventuelt flaske).


Barneleger og tannleger vil fortelle deg at bruk av smokk alltid er å foretrekke fremfor at babyen sutter på tommelen eller fingre.

Bruk av smokk som baby påvirker ikke barnets tale, tennene eller noe annet. Her er noen vanlige myter og sannheter om bruk av smokk. Hensikten med denne rapporten var å vurdere tilgjengelig forskning på samsoving og bruk av smokk og hvilke effekter det har på amming og risiko for krybbedød. En bredt sammensatt utredningsgruppe har utarbeidet denne metodevurderingen.


Vi lette systematisk etter relevant forskning i seks databaser. Kopiering av materiale fra Babyverden. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Noen undersøkelser viser at barn som bruker smokk ammes mindre, fordi nydannelse av morsmelk ikke blir stimulert ofte nok gjennom hyppig amming.


De viktigste faktorene er at språkutviklingen kan forstyrres. Samtidig kan bruk av smokk gi problemer med tannstillingen. Tannleger anbefaler at barn slutter med smokk senest i treårsalder.


Barn bør helst slutte med smokk i toårsalderen, og barn over tre-fire år bør ikke bruke smokk. Smokkbarn våkner oftere fra REM-søvnen sin. Vi antar at antall barn som suger på fingrene vil øke dersom de ikke får bruke smokk. Fra en odontologisk synsvinkel foretrekkes smokk fremfor fingersuging, fordi det er lettere å avvenne barn med smokk enn fra fingersuging, mener kjeveortopeden. Dessuten gir bruk av smokk mindre alvorlige bittfeil enn fingersuging.


Regelmessig bruk av smokk når barnet legges til å sove kan virke forebyggende. Det anbefales at amming er vel etablert før smokk eventuelt tilbys barnet. Smokk og tenner – tannstillingen kan bli negativt påvirket av smokken.


Det er anbefalt å slutte med smokken når barnet er over år. Når barnet er over år – øker sjansen for tannstillingsfeil ved bruk av smokk. Tannstillingsfeil kan unngås om man avvender bruk av smokk før barnet fyller år. Det er mødre og fedre som velger å bruke begge, mens andre unngår dem. Det er mye vi ikke vet om dem, men det som er sikkert om dette emnet er at det er kontroverser om effektene de har på en babys helse.


Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til smokk. Hvis du vil legge til flere synonymer kan du gjøre det ved å separere dem med komma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg