torsdag 6. juni 2019

Feber og utslett barn

Feber og utslett barn

Presise og raske termometer for måling av feber. En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. Ifølge helsesøsteren er utslett ledsaget av feber hos barn i barnehagealder en nokså hyppig årsak til at foreldre tar kontakt med helsepersonell. Det er derimot sjelden at et utslett som kommer sammen med feber hos barnet er farlig.


Feber og utslett barn

En vanlig årsak til feber hos barn er virusinfeksjoner. Noen virusinfeksjoner kan gi utslett. Hånd- fot- og munnsyke kjennetegnes ved feber , dårlig matlyst, sår hals, og deretter vonde blemmer i munn og svelg, samt utslett på håndflatene og fotsålene.


De opptrer som små, flate og røde prikker, som kan utvikle seg til blemmer eller forhøyede prikker. Utslett hos barn er vanlig. Her er tipsene du trenger.


De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Feber eller ikke feber ? Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege.


Har barnet ditt fått utslett ? Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut. Det er særlig viktig å passe på at barn som har feber , drikker nok.


Dersom den syke er plaget av feberen og føler seg dårlig, bør hun ha lite på seg og eventuelt ligge uten dyne. Barnehagen til vår datter har en regel om at barn SKAL være hjemme en ekstra dag etter feber , uansett. I et oppslag og rundskriv står det at barnet skal ha en feberfri dag hjemme, selv om barnet er kvikk og rask. Mulige årsaker til utslett kan være: Barnesykdommer. Både barn og voksne kan rammes av smittsomme barnesykdommer.


Noen av barnesykdommene gir klassiske utslett. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Hei, min sønn på år har vannkopper (søster hadde vannkopper for uker siden).


Det begynte veldig bra med kun noen få utslett og ingen feber. Etter døgn eksploderte det og han ble dekket av utslett - særlig i bleieområdet og i hodet. Samtidig med at han ble dekket av utslett , kom høy feber. Aksillærtemperaturen og munntemperaturen er vanligvis °C lavere enn den rektale. Når temperaturen øker, øker også kroppens oksygen- og væskebehov.


Se også feber hos barn. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. På grunn av fare for fosterskade bør seronegative gravide kvinner som kan ha vært utsatt for smitte, kontrolleres med 2–ukers mellomrom (serumprøver). Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres.


Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Diaré med eller uten brekninger. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie.


Feber og utslett barn

Dette gjelder også bleiebarn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg