tirsdag 4. juni 2019

Forebygging av diabetes type 2

Diabetikere bør spise variert. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Spennende utvalg til deg og dit hjem.


Norges beste prisgaranti hos Select.

Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type , er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Alle oppskrifter og mye av informasjonen du finner her på siden er relevant for deg som ønsker å forebygge sykdom.


Et godt kosthold handler ikke bare om behandling eller forebygging av diabetes , men også om forebygging av andre sykdommer og komplikasjoner. Det er imidlertid lite data som understøtter hvilken metode for vektreduksjon som virker best hos mennesker med høy risiko for diabetes type 2. Anbefalte kostendringer inkluderer mindre energitett mat, mindre inntak av raffinert korn og sukker, økt inntak av hele korn og fiber, grønnsaker og frukt, og redusert inntak av hardt fett til fordel for mykt fett. De viktigste miljøfaktorene som øker risikoen for type - diabetes er overvekt og redusert fysisk aktivitet.


Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle.

Det anbefales atorvastatin mg som førstevalg eller eventuelt simvastatin mg som startdose til personer med diabetes type eller type 2. Særlig personer med nylig oppdaget diabetes type synes å ha stor effekt av fysisk trening eller mosjon. Siden diabetes type disponerer for hjerte- og karsykdom - særlig hjerteinfarkt og hjerneslag - vil regelmessig fysisk aktivitet minske risikoen for slike komplikasjoner. Hvordan påvirker fysisk aktivitet diabetes type ? Tabell gir en oversikt over nyere studier av farmakologisk forebygging av type - diabetes (1 – 25).


Av størst interesse er kanskje metformin. I DPP-studien ble risikoen for type - diabetes redusert med i metformingruppen og i livsstilsintervensjonsgruppen. Abstract Bakgrunn: Pakistanere i Norge har større risiko for å utvikle type diabetes (T2D). Formålet med denne litteraturstudien er å kritisk vurdere litteratur som viser metoder og muligheter for å kunne forebygge denne livsstilsykdommen blant pakistanere bosatt i Norge. Dette er både genetisk og miljøbetinget.


DM-II) Sykdommen blir også benevnt som ikke-insulinkrevende diabetes. På folkemunne ble diabetes type og diabetes type tidligere kalt sukkersyke, men det blir stadig vanligere å bruke diabetes blant folk flest, som er en mer korrekt betegnelse. Type diabetes skyldes ofte både insulinmangel og at insulin har dårlig virkning. Tilstanden behandles med kost og mosjon, blodsukkersenkende tabletter og eventuelt insulin i tillegg. Type - diabetes er betydelig hyppigere enn type 1- diabetes i befolkningen, men type 1- diabetes er den vanligste formen for diabetes blant barn.


Det forhindrer dårlig livskvalitet og krever mye mindre ressurser enn å behandle type diabetes når den først er oppstått. Slik lever hun med sykdommen. Forebygging av diabetes type Mona fikk diabetes type da hun var 32.

Stadig flere får diabetes type , og det blir flere yngre pasienter. Takk til Dagfinn Aune, klinisk ernæringsfysiolog, Ph og Lars T. Fadnes, lege, PhD for gjennomlesning og innspill. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type , LADA, MODY og generell informasjon om diabetes.


Tidligere ble diabetes type kalt for gammelmanns-sukkersyke. Men sykdommen er definitivt ikke forbeholdt gamle menn - diabetes har utviklet seg til å bli en vanlig folkesykdom. Ved diabetes type danner kroppen selv insulin.


Produksjonen er imidlertid ikke tilstrekkelig, da det ofte er et økt behov på grunn av at effekten av insulin på sukkerstoffskiftet er redusert hos personer med diabetes type 2. Den nedsatte insulinvirkningen hemmer sukkeropptaket i kroppens fettvev og muskler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg