tirsdag 11. juni 2019

Kynnere uke 12

For hva er normalt, og hva er ikke normalt? Og hvordan skal man vite forskjell på kynnere og rier - eller enda vanskeligere, for tidlige rier? De fleste vil merke kynnere først etter 20.


Hos flergangsgravide er kynnerne gjerne mer intense. Noen gravide velger denne uka å få gjennomført den omdiskuterte tidlige ultralyden ved en privat klinikk. Og uansett hva man mener om akkurat det, er det lite som gir en bedre følelse enn å se et hjertebanke og et knøtt som beveger seg.

Gravid uke symptomer. Du bør du ikke bli overrasket om humøret fortsatt svinger veldig. Uke begynner mandag 16. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Jeg har alltid merket det veldig tidlig, altså før uke Men kynnere kan også tyde på uvi, som kan irritere livmoren ( kynnere gå over til rier). Jeg kan skjønne at du ser med gru på uker til med dette! Noen blir plaget med kynnere tidlig i svangerskapet, og en sier gjerne at det blir mer kynnere for hvert svangerskap. Og det har jo du fått kjenne.


Det er utrolig slitsomt å gå med slike kynnere over lang ti og ofte er det vanskelig å få gjort noe med disse.

Hva er kynnere og hvordan oppleves de for den gravide? Går det virkelig an at jeg har kynnere nå i uke 14? Det er vanlig at en kjenner litt mer kynnere når en runder uker , da vokser fosteret mer og det blir mer strekk i magen og mer kynnere. Noen merker det mye og noen merker nesten ikke i det hele tatt. Det er altså ikke noe i veien for at du skal ha kynnere allerede nå.


Kynnere har en hele tiden i svangerskapet. Fosteret veier nå ca. Hodet utgjør halvparten av lengden fra isse til sete. Vært hos legen i dag, fikk hastetime.


Har kynnere (prematurkynnere som hun klate det) og blitt 1 sykemeldt og må ta det med ro. Så redd og lei meg. Fikk vite at det er noen få som opplever slikt så tidlig i svangerskapet, men at det absolutt ikke var noe å bekymre seg for.


Synes det var utrolig ekkelt, iom at jeg aldri hadde opplevd det før, og jeg var sikker på at jeg holdt på å SA igjen. Har foreløbig bare hatt kynnere den ene gangen. Livmoren er en muskel, og både kynnere og rier er sammentrekninger i livmormuskelen, forklarer Henriette Haugeto, jordmor ved Oslo Jordmor- og kvinnesenter. Forbereder kroppen til fødsel – Det er individuelt når man begynner å kjenne kynnere , men det er vanlig å merke dem fra uke 2 forklarer hun.


Det er livmora som trener og gjør seg klar til fødsel. Kvalmen gir seg ofte på dette tidspunktet.

Mange vil føle seg mer opplagt og være mindre trette i uke 12. Allerede tidlig i svangerskapet får noen hyppig vannlating. Etter hvert som livmoren vokser, blir det mindre plass til blæren.


Men etter uke letter dette ofte, da livmoren din når over bekkenet, og blæren får bedre plass igjen. Ukemeny for uke Straks klar for en ny uke med forhåpentligvis mange muligheter – både når det kommer til mat og livet generelt. På søndagene liker jeg å gå gjennom kalenderne for hele familien for den kommende uken for å få et overblikk over hva som skjer. Jeg er gravid i uke 2 førstegangsfødende. Den siste uken har jeg hatt mye kynnere , det har blitt flere, varer lengre og er kraftige.


Det var uke 2 det var hst og regn. I begge svangerskap har jeg hatt kynnere fra ca uke 1 noe som frte til. Har det i et par uker n og er.


Hodet på fosteret utgjør nesten halvparten av lengden og bena er korte. Fra nå av vokser ikke hodet så raskt og proporsjonene vil bli mer normale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg