mandag 3. juni 2019

Svangerskapsdiabetes godteri

Søtsaker og snacks og alternativer ved diabetes? Ingen har godt av å spise godter og snacks daglig, eller i store mengder av gangen. De fleste godterier inneholder mye sukker og gir rask blodsukkerstigning. Du kan faktisk ha svangerskapsdiabetes uten å vite om det.


Som regel blir det oppdaget når du tar urinprøve på svangerskapskontrollen. Jeg har svangerskapsdiabetes og er forferdelig godtesyk nå. Vet at jeg kan spise grønnsaker (med dip?), men er det noe annet? Jeg har lett-is, men jeg fryser så fælt at is frister minst av alt nå. Eg har sjølv svangerskapsdiabetes og har vert på kostholdskurs, i tillegg så har eg og folk i slekta mi som har diabetes.


Så eg har fått ein del inn med t-skei der. Jeg var veldig slank før jeg ble gravid. Nå skal jeg på glukosebelastning snart, og har begynt å tenke litt på dette med svangerskapsdiabetes.


Jeg spiste lite sukker frem til uke ca. Jeg har akkurat fått påvist lett svangerskapsdiabetes ved et prøvesvar på fastende blodsukker som var så vidt over grensa for svangerskapsdiabetes. Jeg er mildt sagt veldig overrasket over dette, siden jeg er slank, har et sunt kosthol har hatt en helt fin vektoppgang i svangerskapet og er fysi. Disse gir en rask økning i blodsukkeret ditt, og kroppen din har en redusert evne til å ta seg av de raske karbohydratene når du har begynnende svangerskapsdiabetes.


Fordel gjerne måltidene på tre til fire hovedmåltider og opptil tre mellommåltider. Du kan bruke søtstoff som erstatning for et moderat sukkerinntak. Disse grenseverdiene er satt fordi høyere nivå medfører økt risiko for diabetiske senkomplikasjoner. Sukkerbelastningstest utføres nå nesten bare ved spørsmål om svangerskapsdiabetes.


Når diabetes er påvist, må en finne ut hvilken diabetestype som foreligger. Oftest vil det dreie seg om å skille mellom diabetes type og type 2. Helsedirektoratet planlegger nå sammen med helsetjenesten hvordan vi skal håndtere situasjonen dersom det nye coronaviruset kommer til Norge. Nordens største utvalg! Godteri for dem med humor.


Sjekk utvalget hos Coolstuff! Svangerskapsdiabetes. Under svangerskapet må mors produksjon av insulin økes for at blodsukkeret skal holde seg på et normalt nivå. Skjer ikke det i tilstrekkelig gra utvikles svangerskapsdiabetes.


Det er altfor lenge siden jeg har delt oppskriften på noe snadder med dere, men nå er det fredag og virkelig på tide å snakke om litt godsaker igjen! Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift.


Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Bananmuffins med honning. Denne retten har 24kcal pr 1gram.


Sukkerfrie sjokolader og godterier inneholder sukkeralkoholer som ikke er bra for diabetikere. De påvirker blodsukkeret og kan gi diaré i store mengder. Kjøp heller vanlig godteri (billigere og mye bedre i smaken) - og spis det bare en dag i uken. Tilpass insulin eller medikamentering til inntaket. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk.


Diabetesforbundets holdning er at alle trenger kunnskap om kosthol slik at du kan ta de rette valgene for deg og din diabetes. Les mer om de generelle kostanbefalingene fra Helsedirektoratet til deg med diabetes type og diabetes type her. Resultatet er at blodsukkeret blir høyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg