torsdag 27. juni 2019

Tennisalbue behandling

Finn tennisalbue behandling nå på Kensaq. Behandling hjelper ikke mot tennisalbue. Det bare tapper lommeboka.


Etter å ha brukt mange tusen kroner på fysioterapi og prøvd alt som anbefales i denne artikkelen er resultatet null forbedring. Med mindre du trenger en god hånd i en spesiell situasjon, da kan kortison hjelpe på kort sikt. Treningsprogrammet starter med lett belastning, som gradvis økes til tung belastning utover i programmet.

Langt de fleste tilfeller går over med det man kaller konservativ behandling , det vil si behandling uten operasjon. Ved langvarige symptomer på tross av konservativ behandling , vil noen kirurger velge å operere. Hvordan behandles sykdommen? Smertene oppstår gjerne som følge av overbelastning av senefestene i albuen, oftest som en følge av gjentatte, ensformige bevegelser uten tilstrekkelig hvile. Tennisalbue og golfalbue.


Ofte holder det med en kortere hvileperiode der man avstår fra aktiviteten som forårsaket skaden i utgangspunktet. Kortison virker smertestillende og betennelsesdempende, og kortisonsprøyte har blitt mye brukt. Studier viser at denne type behandling kan ha negativ effekt på lengre sikt (uker) med høyere tilbakefallsyppighet og mer smerter.


Mange blir bra uten behandling.

Fysioterapi alene ga ikke bedre effekt enn avventende (ingen) behandling. Test dig selv - se videoen med gode øvelser mod albuesmerter. Har du ondt i albuen? Eller book tid i dag til behandling. Eksentriske øvelser blir derfor ofte brukt i behandling og opptrening av tennisalbue.


Her følger noen enkle øvelser for som kan bidra til optimal tilheling og forebygge at smertene forbundet med tennisalbue (lateral epikondylitt) vender tilbake: Eksentrisk underarmsbøy Hold en manual i den ene hånden. Hva er tennisalbue ? Ved overbelastning av albuen kan det oppstå skade av senene rundt albueleddet. Armen bør avlastes de første seks ukene.


Snakk gjerne med legen din hvis du har et arbeide som gjør dette vanskelig. Andre fraråder operation, da resultaterne ofte er. Hos omtrent prosent av de som får tennisalbue vil symptomene gå bort i løpet av et år, og ofte raskere med rett behandling. Ny forskning viser at trening og konservativ behandling bør forsøkes i minst ett år før kirurgi vurderes.


Studien viste at akutt tennisalbue er en tilstand hvor to tredeler av pasientene blir bra i løpet av ett år – uansett behandling. Langtidsvirkningen av en slik behandling er omdiskuterte og antas i verste fall til å kunne føre til skader. For den siste tredelen, som fortsatt hadde plager etter det ene året, var behovet for tilleggsbehandling og sykemelding stort.


Kinesiotape og behandling med nål hos akupunktør kan også ha god effekt. Akupunktur kan gi en smertelindrende effekt, minske muskelstivhet samt dempe en eventuell betennelsesreaksjon.

Tøyning er noe av det viktigste. En av de kanskje enkleste øvelsene man kan gjøre er å bevege håndflaten opp og ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg