mandag 24. juni 2019

Kokosmelk wok

Wok med svinefilet og kokosmelk Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok , men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen. Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid! Wok med currymarinert kylling, kokosmelk og cashewnøtter.


Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Takk for din vurdering! Varm en wok eller stekepanne.

Tilsett litt olje, vent til det nesten begynner å ryke og tilsett paprika, gulrøtter og rødløk. Stek under stadig omrøring til grønnsakene blir knapt møre, cirka sekunder. Hell alt over på en stor tallerken så lenge. KOKOSMELK AVRUNDER SMAKEN. I tillegg til å bidra med alle disse gode egenskapene gir den også god næring: Ifølge BBC er kokosmelken rik på fiber, vitamin B, C og E, i tillegg til mineraler som jern, selen, kalsium og magnesium.


Prøvde ut denne i kveld og den var supergod. Manglet litt “spice” som jeg liker i wok så neste gang skal jeg legge til en finhakket chili! Ta opp grønnsakene.

Tilsett rød curry pasta i woken, ha i fiskesaus, kyllingkraft, kokosmelk tilsatt maisennamel, saft av lime, limeblader og sukker. Wok kan serveres både med ris og nudler eller nanbrød. En middagsrett som er enkel, rask og mettende, med en frisk smak av koriander. Velg ulike grønnsaker ut fra tilgjengelighet og hva du måtte ha liggende. Prøv denne smakfulle oppskriften eller en av våre mange andre vegan- og vegetaroppskrifter.


Nå kommer Findus med WOK og SAUS i ett! Enda enklere, og med masse smak. Vår nye wokpose Creamy Coconut Wok er full av gode, sprø grønnsaker som vannkastanjer, brokkoli og minimas, blandet med en kremet saus av kokosmelk. Rask og enkel wok hele familien vil digge! Magert svinekjøtt i strimler wokket med en gammel klassiker - kinakålen, gulrot og grønn paprika.


Velg woksausen du liker best, vi har valgt en med hoisin. Har eg masse ulike grønnsaker som burde brukes, blir det som regel wok til middag. Eg har laga mange varianter opp gjennom årene, men eg har en favorittwok som eg stadig går tilbake til. I Thailand brukes fiskesaus på samme måte som vi bruker salt. Det er i min munn verdens beste krema kyllingwok!


Får du ikke tak i thailandsk fiskesaus, så går det bra å smake seg til med salt i stedet. Prøv vår oppskrift på thai- wok med kylling.

Slik får du perfekt wok. Kutt opp alle grønnsakene (og eventuelt kjøtt) på forhånd. Når oljen først er i pannen, er det pannen som skal ha din fulle oppmerksomhet. Se på størrelsen på bitene når du kutter grønnsakene.


De skal kunne spises med pinner og må være små nok til å ta i et jafs, men store nok til at de beholder sprøheten. Tilsett kokosmelk og soyasaus, la det småputre til det blir en fyldig, krema wok. Visst sausen er litt tynn (dette vil variere litt etter kva merke kokosmelk du bruker): bland ut litt maisenna i kaldt vatn, og tilsett i ein tynn stråle i woken medan den koker til passelig fylde. Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på curryen din.


Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje. Det funker spesielt bra med romdrinker med litt lime eller sitronsaft for å skjære gjennom det mektigheten. Kokosmelk i cocktails!


Lag først karripastaen – se oppskrift her. Eller kjøp den ferdig på butikken. Om du allerede har karripasta kan du sette i gang med peanøttsausen. Fres finhakket hvitløk i en stekepanne og tilsett rød karripasta, peanøttsmør, søt soyasaus, kokosmelk , limesaft og sitrongress. Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.


Enkel, sunn og god wok med stekt laks. Tilbered laksen sammen med ris, Thai wok og en nydelig kokossaus, og du får en velsmakende fiskerett som alle liker. Start med å koke ris eller quinoa etter anvisningen på pakken. Kutt grønnsakene i like store biter. Wok grønnsakene i noen minutter før du tilsetter kokosmelk , soyasaus og karri.


La grønnsakene putre litt før du smaker til med salt, pepper, kajennepepper og limesaft. Kylling i kokosmelk , eller Khai Krati som det også heter, er en deilig, krydret Thailandsk kyllingrett. En deilig oppskrift på kyllinggryte med kokosmelk som er perfekt til hverdagsmiddag eller til helgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg