torsdag 27. juni 2019

Eplekake med marengs

Her har du en spennende og utrolig deilig eplekake som er fylt med epler og kanel og dekket med marengs og mandler. En NYDELIG kombinasjon! Kan bruke pærer istedenfor epler hvis det er ønskelig. Toppet med hjemmelaget marengs og mandelspon. Eplekake med smak av kanel.


Denne kaken har det lille ekstra! I tillegg til å være saftig eplekake med masse kanelkrydder i bunnen, får kaken ekstra god smak når man drysser grovt hakkede hasselnøtter over eplene og deretter dekker over med et tykt lag bløt marengs ! Jeg elsker eplekake og jeg elsker pavlova. Hvorfor ikke bake en kombinasjon!


Tips: server krem ( med litt sukker) ved siden av marengseplekake. Den er på eplekake med marengslokk, og må lages opptil flere ganger hver høst når de norske eplene er på sitt beste. Har noen oppskrift? Visp eggeplommer og egg sammen med sukker til eggedosis.


Eplekake med marengs

Tilsett smelta, avkjølt smør til slutt. Skrell eplene og del de opp i båter. Dersom du ønsker å smake til eplene med kanel kan du blande ca. Hakkede mandler smaker også godt oppå eplekaken. Jeg spurte tidligere hva som var favorittkaken deres, og flere nevnte Færøysk eplekake.


Jeg hadde aldri hørt om den før, jeg bestemte meg derfor for å teste den ut. Det var utrolig godt! Den består av søte krispy marengsbunner lagt sammen med krem med syrlige epler og rømme, toppet med karamellsaus.


Eplekake med marengs

Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester. Prøv vår deilige oppskrift i dag. Saftig gulrotkake i langpannekake.


Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her. Marengs er en deilig munnfull. Du kan pynte etter årstidene.


Eplekake med marengs

I dag fikk jeg lyst til å lage noe en litt annerledes eplekake , og en kombinasjon som etter min mening ga god gjenklang i smaksløkene var å bruke epler, nøtter og marengs. Hell røren i en rund form på cm. Ettersom jeg godt kan like Kvæfjordkake, også kalt verdens beste, tok jeg den som utgangspunkt og spant litt videre på den oppskriften. Og kaka ble knallgo den!


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Pisk opp egget med en gaffel. Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.


Eplekake med marengs

Dekk deigen til og sett den til heving i ca. Italiensk marengs som topping. Den inngår gjerne i en moussé, men er perfekt å bruke på toppen av terter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg