torsdag 20. juni 2019

Kostholdsråd

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Et sunt og variert kosthold er bra for helsen din og kan forebygge sykdom. Les flere kostholdsråd om hva du bør spise mer og mindre av.


Nøkkelrådene er basert på omfattende vitenskapelig dokumentasjon i rapporten kostråd for å fremme folkehelsen og forbygge kroniske sykdommer fra Nasjonalt råd for ernæring.

Hold Ctrl-tasten nede. Kostholdsråd som forebygger kreft. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser. På denne siden har vi samlet de best kostrådene. Du kan blant annet se hvilke matvarer som optimaliserer treningen og hvilke som gjør det motsatte.


Her finner du informasjon om fremmedstoffer og tilsetningsstoffer i mat. Samt oppsummert forskning på kosthold og ernæring.

Maren Aschehoug Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet synes det er bra med kostholdsråd. Hva vi spiser er veldig viktig i et miljøperspektiv. Kostreform for bedre helse mener statens kostholdsråd på noen viktige punkter er feil. De offentlige rådene følger ikke god vitenskapelig standard for utarbeiding av helsefremmende kostholdsråd. De hviler i alt for stor grad på epidemiologiske studier og rådene er basert på slutninger om kausalitet hentet ut fra korrelasjoner.


Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Verktøykasse for helsepersonell: Mat og kreft. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. Det sosiale er viktig for livskvaliteten blant mennesker dømt til soning eller behandling Innsatte med ubehandlete psykiske lidelser har lavere livskvalitet enn innsatte uten psykiske lidelser og lavere livskvalitet enn personer dømt til psykiatrisk behandling, viser en ny oversikt.


Når du er gravid er ditt blodomløp forbundet med barnets gjennom morkaka. Det betyr at det du spiser og drikker når du er gravid overføres til barnet du bærer i magen. For at barnet og du skal få i dere tilstrekkelig med næringsstoffer er et sunt og variert kosthold kombinert med fysisk aktivitet anbefalt.


Eldre mennesker har økt behov for flere vitaminer og mineraler, og er utsatt for underernæring. Her får du tips til et sunt kosthold for eldre. Rebekka og Martin Dette er Rebekka og Martin. De er unge idrettsutøvere som driver med langrenn og fotball.


De har mange spørsmål om kosthold i forhold til trening.

For å forebygge ny eller videre utvikling av hjertesykdom, vil et kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker være gunstig. Eldre er mer utsatt for feil- og underernæring enn yngre mennesker. Det er derfor viktig å identifisere personer i risikosonen, og sørge for at deres grunnleggende næringsbehov blir dekket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg