tirsdag 25. juni 2019

Frikort nav

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Frikort og egenandeler.


Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester.

Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år.


Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Egenandelen inngår ikke i grunnlaget for frikort.


Leverandøren sender faktura direkte til NAV for beløpet som folketrygden dekker.

Hvis behovet for ortopedisk fottøy og fotsenger skyldes en yrkesskade, kan du søke NAV om å få refundert egenandelen. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge.


I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn.


Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler. Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt.


I motsetning til den automatiserte frikort ordningen for egenandelstak er frikort ordningen for egenandelstak basert på at bruker samler sine egenandelskvitteringer, og selv fremsetter krav om frikort og refusjon overfor HELFO. Se om Frist for å sette frem krav under Generelle kommentarer nedenfor. NAV vil også benytte det samme kontonummeret for utbetalinger til deg. For å ha rett til stønad til tannbehandling, må pasienten dokumentere overfor deg som er tannlege at NAV har godkjent skaden som yrkesskade. Det må fremgå hvilke tenner yrkesskadevedtaket omfatter slik at det kan dokumenteres at behandlingen er innenfor det NAV har godkjent som yrkesskade.


Det skal foreligge et godkjent vedtak fra NAV. Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort.

Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå resept. Når du har fått innvilget frikort , får du automatisk tilsendt nytt ved årsskiftet. Både NAV og din arbeidsgiver henter skattekortet elektronisk fra Skatteetaten.


Har du tabellkort må du passe på at tabelltrekket bare blir brukt hos den av utbetalerne som er din hovedarbeidsgiver. Det vil si den du mottar høyest inntekt fra (lønn eller pensjon). Har du flere utbetalere bør du endre skattekortet til prosentkort. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort. Beløpsgrensen er på 55.


Husk å logge ut når du er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg