torsdag 27. juni 2019

Antihistamin mot kvalme

Tvert i mot er normal svangerskapskvalme forbundet med gunstige svangerskapsutfall (11). Selv ved ekstrem svangerskapskvalme er barnets utsikter gode. Ved vedvarende, alvorlig kvalme med vekttap og dehydrering er det imidlertid sett økt forekomst av for tidlig fødte barn og barn med lav fødselsvekt (12). Eldre antihistaminer (førstegenerasjons antihistaminer) virker også mot kvalme (antiemetisk) spesielt ved reisesyke, og de er søvnfremkallende (hypnotisk).


Det siste er en plagsom bivirkning når disse preparatene blir brukt mot allergi eller mot reisesyke, men det gjør det mulig å bruke slike preparater som alternative sovemidler. Oddsratio for effekt på kvalme i metaanalysen var ( KI – 21). Av dem som ble behandlet med aktivt medikament, ble ikke bedre, mot av dem som fikk placebo.


Disse har antiallergiske, antiemetiske og sederende egenskaper. Mot allergi benyttes først og fremst deksklorfeniramin. Da sedasjon er en fremtredende bivirkning av førstegenerasjons antihistaminer, er de ikke lenger førstevalg ved behandling av allergi i den generelle befolkningen.


Reisesyke er kvalme og uvelhetsfølelse, eventuelt oppkast, som mange erfarer under transport, enten i bil, fly, tog eller båt. Kvalme kan forekomme f. Syrenøytraliserende legemidler, H 2-reseptorantagonister og protonpumpehemmere er type legemidler som kan brukes mot halsbrann. Antihistaminer er allergimedisin som reduserer allergiske symptomer som kløe, irriterte og rennende nese og øyne.


Antihistaminer kan kjøpes reseptfritt hos Vitusapotek, i form av tabletter, øyedråper eller nesespray. De kjemper mot histamin for reseptoren områder av histaminer. Histaminer kan føre til symptomer som rennende øyne, tett nese, kløende nese og nysing. Når antihistaminer plassere seg på disse stedene, kan de slutte histamin fra forårsaker de nevnte symptomer.


Mat mot forkjølelse tirsdag 25. Antihistamin mot kvalme Sjekk at din akupunktør tilsvarende er medlem av akupunktur foreningen i Norge. En behandling for å lindre symptomene ved reisesyke, også mot kvalme og brekninger. Medikamentet er mest effektiv ved behandling av reisesyke når tablettene tas før reisen, enten kvelden eller noen timer før reisen.


De vanligste medisinene mot allergi som i dag brukes av voksne og barn er antihistamintabletter og kortison nesespray. Mange bruker også øyedråper med antihistamin , eller nesespray som kombinerer kortison med antihistamin. Lurer du på NÅR du skal starte med allergimedisin - her er svaret.


I den mere alvorlige ende af spektret findes tarmsygdomme, som også kan udløse kvalme. En virus på balancenerven i øret vil også medføre kvalme og desuden svimmelhed. Det er de samme receptorer i øret, der sender besked til kvalmecenteret, når vi har køre- eller søsyge. Brukt på klar indikasjon og i terapeutiske doser anses denne legemiddelbehandlingen som trygg både for gravide og ammende. Zyrtec mot fyllesyke?


Beste middel mot fyllesyke er å ikke drikke alkohol. Men jeg vet ikke noe om den faktiske virkningen av disse stoffene, men klarer ikke helt å se hvordan de skal stoppe nedbrytningen av alkoholet til aldehyd. En del medicin kan give kvalme som en bivirkning. Normalt vil man fjerne kvalmen ved at behandle årsagen, men man kan også behandle den ved at anvende midler, som hæmmer selve kvalmen.


Midler mod psykoser. Visse midler mod psykoser neuroleptika har en gunstig virkning mod opkastninger, kvalme og hikke, men ikke mod kvalme ved transportsyge. Førstegenerasjons antihistamin , som brukes som beroligende midde.


CNS-depresjon, eventuelt eksitasjon, sinustakykardi, kvalme , kramper og antikolinerge fenomener sees ved overdose. Forlenget QT-tid kan ikke utelukkes. Tas ofte i kombinasjon med alkohol eller andre legemidler, og faren for interaksjoner må da tas i betraktning. Jeg har slitt med kvalme i lang ti spesielt etter at jeg begynte på Lamictalen.


Har kastet opp daglig. Vallergan så har kvalmen blitt redusert. Hva er sammenhengen? Visste ikke at postafen hjalp mot kvalme , trodde var reisesyketabletter bare.


Må skaffe meg sånne Ellers kan du vel få afipran? De tar kvalme på meg, men har måttet slutte med de pga bivirkninger. Det er noe jeg har fått nylig da, aldri bivirkninger de første årene jeg har brukt det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg