tirsdag 18. juni 2019

Barn sove i egen seng

Nå kan du sovne lett, og sove tungt med ny seng fra IKEA. Finn din nye seng her. Ny katalog - mange nyheter! Sjekk ut den nye katalogen her. Få varene levert hjem.

Hos oss finner du et bredt utvalg av senger til meget god pris. Sov bedre med en ny seng. Dette er ikke sunt for barn – uansett alder. Hvis foreldrene er enige om at det er best for alle parter at barnet sover i foreldrenes seng , er det en god idé å tilpasse seg og investere i en ekstra stor seng eller flere madrasser, slik at barnets nattlige bevegelser ikke ødelegger foreldrenes søvn – eller omvendt! Hvis alle sover godt i samme seng , er det ikke noe must at barna sover i sin egen seng.


Jeg tror at mange føler at de må få barna til å sove i egen seng , men jeg anbefaler at hver enkelt familie gjør det de selv føler for, og finner måter hvor alle sover trygt og godt, sier Karin Johanson. Når det gjelder de som sliter med å få barna til å sove i egen seng , tenker jeg at det er viktig å være konsekvent og å gjøre senga attraktiv.

Man må etter min mening aldri bruke senga som straff hvis du ikke gjør som jeg sier så er det marsj i seng ! Vi prøvde å samsove, men det fungerte ikke. Nøkler for å få barnet ditt til å sove i sin egen seng. Jeg er enig i at ungen kan sove hos foreldrene i starten, men barn sover vel best i egen seng … min sønn sov i egen seng fra dag 1… vel og merke rett ved siden av meg. Ved å personliggjøre rommet vil barna også føle seg tryggere om natten fordi de er omgitt av kjente ting de liker. Som du kanskje vet, er det lett å overtale barn i denne alderen.


Da vil de oppfatte dette som noe de har lyst til å gjøre. Babyer bør sove i egen seng Spedbarn som sover i senger ment for voksne, kan ha opp til ganger større risiko for å bli kvalt. Det er en forferdelig idé å dele en voksen seng med en baby, sier en av forskerne bak studien. Når søvnrutinene er på plass, og barnet klarer å roe seg selv i sin egen seng , er det ikke bare søvn som er bonusen. Angående samsoving er det noe jeg aldri hadde turt når det gjalt en liten baby.


Erfaringen min er dessuten at både barn og foreldre sover best alene i egen seng. Mange barn synes nemlig det er godt å samsove i mor og far sin seng , og at man da må gjennom en ny runde med å få barnet med å sove i egen seng. Noen ganger gjelder det foreldrene også. Karin kom i går på besøk og vi snakket litt sammen alle sammen om at Marikken skal begynne å sove i sengen.


Det kan resultere i et forvirret barn som ikke vet hva som er greit eller ikke, eller et barn som forbinder den bortreiste forelderen med grunnen til at han ikke får sove i sengen.

Ved å være konsekvent på at barnet sover i sin egen seng hver natt, vil det til slutt bli normen i husstanden og både barn og voksne vil sove godt natten igjennom. Jeg har en datter på år som nekter å sove i sin egen seng. Hun vil kun sove i min og farens seng.


Det er styr uten like for å få henne i sin seng. Når vi sier at hun ikke kan sove i sengen vår får hun et raserianfall uten like og hun gir seg ikke til vi gir henne lov til å sove i sengen. Nå er barnet blitt over år og undertegnede har sovet minimalt dette året. Og det er helt greit.


Jeg var forberedt på at dette var en del av pakka med å få barn. Vi samsover og vi trives med det! Hun fikk sove i vår seng hele kvelden og natta.


Men vi hadde et håp om at hun vil kunne sove i lenger omganger på natt om hun sov i egen seng. I denne tabellen kan du se hvor mye barn bør sove i forskjellige aldre. Vent til risikoen for krybbedød er avtatt – I prinsippet kan barn sove alene fra fødslene av, men inntil risikoen for krybbedød er avtatt synes jeg at de bør sove ved siden av foreldrene i egen seng eller vugge, sier den danske sovecoachen Jeanette Wegge-Larsen. Egen seng eller samsoving?


Barn har et medfødt behov for kontinuerlig kroppskontakt, men både Karin Naphaug og Nina Misvær mener barn og foreldre sover best i hver sin seng. Noen sier de sover like godt med barnet i senga , men da er det viktig at alle har sin egen dyne og at dere passer på at barnet ikke blir overopphetet, sier Misvær. Forsker om nattåpne barnehager: – Barna burde sove hjemme i egen seng. Oslo byråd ønsker kvelds- og nattåpne barnehager.


Uenigheten er stor om dette er det beste for alle. Når tulla våkner går hun bare inn på rommet der vi er. Når hun skal lære og sove for seg selv har vi bestemt at hun rett og slett får det rommet vi altid har sovet på og vi tar det andre. Jeg tror ikke det er viktig og absolutt lære barna å sove i egen seng før de er litt større. Men forstår jo at folk har lyst på litt privat liv.


Hun mener det alltid er en eller flere årsaker til at barn ikke sover. Det går ganske raskt at barnet forstår at det skal sovne i egen seng , sier Caroline. De har altså aldri vent henne av med å sove der. Hun har altså ALDRI sovet i egen seng om nattan!


Men problemet nå er at lillebror har kommet til verden. MINDRE problemer nå, så nå sover far i stua mens mor og to barn sover i samme seng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg