fredag 7. juni 2019

Sopp i underlivet kvinner

Norges Hoteste Chat. De fleste kvinner vil oppleve å få en soppinfeksjon i underlivet. Som regel skyldes infeksjonen en oppblomstring av gjærsoppen Candida albicans, som finnes naturlig i skjeden. Les mer på apotek1.


Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden.

Du kan også kjenne kløe og sårhet. Det er mulig at sopp kan overføres seksuelt, men candida regnes ikke som en seksuelt overført sykdom. Man har gjort undersøkelser som viser at kvinner og menn har de samme soppstammene som deres partner har. Kløe, svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret.


Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Sopp i underlivet - kjerringråd.

Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Soppinfeksjon i underlivet. Kommer den stadig tilbake, er det en risiko for underliggende sykdom, som for eksempel diabetes.


Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Symptomer på sopp i underlivet. Noen merker nesten ikke at de har soppinfeksjon, mens andre kan få aggressive symptomer.


Kløe i underlivet er plagsomt. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Noen grunner til at det kan oppstå sopp i underlivet : Diabetes. I tillegg kan du oppleve smerte under samleie, og smerte og svie når du tisser. De vanligste symptomene på underlivssopp hos kvinner er akutt kløe og svie i underlivet. Kvinner som har diabetes har mer sukker i blodet.


Mange opplever i tillegg en endring av utfloden (hvit, cottage cheese-lignende).

Som oftest er det ikke sjenerende lukt fra utfloden. Noen vil oppleve smerter ved samleie. Menn kan også få soppinfeksjon på penis. Denne infeksjonen i underlivet ble for første gang oppdaget hos en mann.


Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Denne tilstanden skaper ofte kløe i underlivet , ubehagelig lukt og utflod fra skjeden. Som navnet antyder er dette forårsaket av at skjeden får en overvekst av bakterier. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden.


Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt.


Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg