mandag 17. juni 2019

Vegetarianer

Hundrevis av forskjellige restauranter. Mange vegetarianere spiser dyreprodukter som ikke krever dyrenes liv, som for eksempel en del melkeprodukter, egg og honning. I tillegg til alle vegetabiler inneholder altså dette kostholdet meieriprodukter og egg.


Noen velger også bort egg eller meieriproduker og kalles da henholdsvis laktovegetarianer eller ovo- vegetarianer. Vil du bli vegetarianer ?

Her kommer noen tips til hvordan sette sammen et vegetarisk kosthold som gir nok næringsstoffer. Det er viktig at kostholdet vårt dekker kroppens behov for alle de næringsstoffene den trenger. Så hva slags argument er det egentlig å påpeke at det også finnes svært usympatiske vegetarianere? Hitler var ikke vegetarianer , men enkelte andre nazister var det. Finn oppskrifter på f. Vegetaroppskrifter som alle får til.


Her har vi samlet våre oppskrifter til frokost, lunsj, våre middagstips og tilbehør.

D-vitamin er nødvendig for at kalsium skal kunne tas opp i tarmen, og for opptak av kalsium i knoklene, slik at de blir sterke. Tilstrekkelig tilførsel av D-vitamin er en utfordring for alle som lever i Norge, uansett kosthold. Er du vegetarianer eller veganer? Her er tips til vegatarmat som dekker næringsstoffbehovet som du, barnet ditt eller den som er gravid trenger.


Stor guide til protein. Bla gjennom vår store oppskriftsbok med spennende, smakfulle vegan- vegetaroppskrifter. Veganisme er en filosofi og et livssyn basert på at man i størst mulig grad unngår å utnytte, skade eller gjøre vold på andre levende vesener. Bruk bønner, linser, sopp og nøtter for å lage gode erstatninger for eksempel kjøttdeig, eller kjøp vegetarprodukter. En veganer spiser kun plantekost og unngår alle former for matvarer av animalsk opprinnelse.


Du behøver ikke å være vegetarianer for å spise mindre kjøtt og la grønnsakene råde på middagsbordet. Hva slags grønnsaker? Rydd i kjøleskapet! Lasagnen blir som du vil. For å sette sammen et sunt kosthold som vegetarianer , bør du ta utgangspunkt i de samme rådene som gjelder for de som spiser kjøtt og fisk.


Vær oppmerksom på saltinnhold i produkter du spiser ofte. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Näringsämnen som vegetarianer med en inkomplett kostplanering riskerar att få brist på är protein, järn, zink, kalcium, D-vitamin, vitamin boch omega 3. Many people object to eating meat out of respect for sentient life. Dette gjelder uansett om dyrene er drept ute i naturen eller avlet opp som mat for mennesker. En vegetarianer spiser som kjent ingen produkter som kommer fra døde dyr. For en ren vegetarianer går alle levende dyr i denne kategorien, også både fisk, fugl og skalldyr.


Her er noen tips du kan følge hvis du er vegetarianer på Atkins: Start i fase – Dette vil gi det et større utvalg av mat og vil tillate deg å inkludere nøtter, frø, belgfrukter og bær fra første dag. Det er en grunn til at kjøtteterne, tross et hat mot grønnsaker, fortsatt spiser de nødvendige dosene av disse. Så dersom du vurderer å bli vegetarianer , ikke lytt så altfor mye til de stemmene som sier at du ikke vil få i deg nok næring.


Veganere spiser mindre transfett, sukker og salt enn oss andre, men mange får ikke i seg nok vitaminer og mineraler, tyder en studie på. En utfordring kan dessuten være at kroppen ikke klarer å ta opp alle næringsstoffene du spiser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg