torsdag 6. juni 2019

Treningsøvelser for gravide

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her.


Endelig, her kommer treningsinnlegget for deg som er gravid ! Dette er et ganske langt og omfattende innlegg som jeg har laget i samarbeid med min personlige trener ved ELIXIA i Skien, Alexander Lorvik. Likevel viser det seg at mange kvinner legger treningen på hylla når de blir gravide , fordi de tror det medfører komplikasjoner. Tilrettelegging av treningen bør derfor skje ut fra ditt utgangspunkt. Dette stemmer i de fleste tilfeller ikke! Her kommer noen tips og råd til deg som er gravid og vil holde deg aktiv under graviditeten, og hva du kan fokusere på.


Mange gravide er i tillegg redde for å trene feil, og lar derfor treningskoa ligge. Bør oppmuntre gravide Lene Annette Hagen Haakstad har spesialisert seg på trening for gravide og er. Fem treningsøvelser for gravide er nå publisert - last ned for å se dem!


Treningsøvelser gravid. Planken kan gjøres i en noe modifisert utgave for gravide , dette fordi tyngden av magen sørger for ekstra belastning. Sammen med Vipers sin styrketrener, Stian Drogseth, viser landslagskapteinen treningsøvelser som er tilrettelagt for gravide. Og best av alt, du kan gjøre øvelsene i din egen stue.


Ikke farlig med trening — Undersøkelser viser at kun prosent av alle gravide kvinner i Norge er aktive nok. Friske gravide bør være fysisk aktive og holde seg i form. Du kan trene helt fram til fødselen, så lenge det ikke gir deg smerter eller ubehag. Etter fødselen kan du starte opp med trening så snart du føler for det Innhold. Hvor høy intensitet du bør holde under treningsøktene dine er, er svært individuelt.


Dette avhenger av hvor godt trent du var i utgangspunktet og om din helsetilstand. I de aller fleste tilfeller er fysisk aktivitet under svangerskapet verken skadelig for den gravide eller fosteret. Gravide kan gjøre det meste, men ingenting skal gjøre vondt. Du skal ikke anstrenge deg så mye at du nærmer deg maksimal anstrengelse, men det er ikke farlig å ta i litt og bli andpusten.


Gravide bør ikke trene hardt når det er for varmt og når det er høy luftfuktighet. Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter. Kvinner med risiko for for tidlig fødsel, eller som har hatt flere spontanaborter, bør rådføre seg med lege eller jordmor for å få tilpassede råd. Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. Alle øvelsene er utført av Ingunn Mjaaland og kvalitetssikret av førsteamanuensis Lene A. Gravide som trener, opplever enklere svangerskap, mindre kompliserte fødsler, de har bedre selvfølelse og blir sjeldnere deprimerte.


Men unngå blant annet kontaktsport, ekstremsport og øvelser som øker buktrykket markant. Tilskudd skal så anbefales ut fra dette resultatet. Av erfaring med behandling av gravide , ser vi at dette er en veldig viktig muskel å trene i forbindelse med graviditet, men også etter fødselen.


Vi ser ofte at gravide får smerter i rygg og bekken fordi de er svake i nettopp setemuskulaturem, forklarer Rasmussen. Gravide som er vant til å trene, kan fortsette med samme trening som før svangerskapet. Mange unngår å trene når de er gravide fordi de er redde for å gjøre noe feil, men er du observant på kroppens signaler så vet du stort sett selv hva som er bra og mindre bra. På helsedirektoratet. Noen justeringer må gravide likevel gjøre.


Se hvilke øvelser Anita på Naprapatklinikken Ryen anbefaler gravide å gjøre under svangerskapet. Det er viktig med aktivitet for alle gravide. De bør man gjøre i tillegg til andre treningsaktiviteter for å unngå plager fra rygg og bekken. Bekkenløsningen blir man ikke kvitt, men man kan lindre de verste smertene og fungere bedre i hverdagen. Vi er på SatsElixia Colosseum for å trene med personlig trener Per B. I denne videoen følger del av øvelsene han anbefaler.


Gravide som ikke er fysisk aktive har gjennomsnittlig dobbelt så mange symptomer på depresjon som aktive gravide. Kom deg derfor ut og trim! Fysisk aktivitet én gang i uka, gjør underverker.


Har du ikke trent før, kan du godt begynne nå som du. I tillegg råder eksperten gravide som trener til å kle seg lett, samt drikke og spise nok både før, etter og under økten. Spis regelmessige måltider slik at du har en ok blodsukkerkonsentrasjon gjennom dagen og økten, sier Garthe.


Individuell tilpasning er nøkkelordet for trening av gravide , og tilpasning av hverdagen står sentralt i behandlingen. Hun anbefaler også at gravide sjekker med legen om det er noe man er usikker på. Mona og Simone viser gode behandlingsteknikker og treningsøvelser for gravide.


Læringsmål Du bør etter denne forelesningen kjenne til noen gode behandlingsteknikker og treningsøvelser for gravide. Kettlebells eller frivekt for gravide ), rumpeløft (fra benk er topp for store mager), good mornings og strikkdrag mellom bena for setet. Intensiteten bør være moderat. Kan jeg ta fibromyalgi-medikamenter når jeg er gravid ? Hvilke behandlinger er anbefalt for gravide med fibromyalgi?


Hvorfor er trening og bevegelighet så viktig når man er gravid ? Hvilke treningsøvelser kan de med fibromyalgi gjøre når de er gravide ? Lurer du på noe eller ønsker du mer av slikt faglig påfyll? Hos kvinner som tidligere har hatt svangerskap eller fødsler med ryggmargsbrokk anbefales folattilskudd mg daglig i samme tidsrommet, det vil si tidobbel dose. Du kan gjerne ta multivitamintilskudd som er tilpasset gravide.


Ved ikke planlagte svangerskap startes folattilskudd når man vet man er gravid , og det brukes til og med uke 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg