onsdag 19. juni 2019

Menssmerter etter mensen

Dersom en kvinne har meget sterke menssmerter , er det derfor viktig at dette undersøkes av en lege eller gynekolog, sier Fjellheim. Les også: Sliter du med oppblåst mage under mensen ? Smertestillende og behandling mot mensen. Dersom smertene er moderate, kan imidlertid en tur til apoteket være alt som skal til for å løse problemet. Det kan skilles fra vanlige menssmerter ved at NSAIDs (Ikke-steroide antiinflammatoriske midler, som for eksempel vanlig ibux: red.journ) ikke hjelper. I tillegg blir det gjerne verre og verre med årene.


Spesielt bør økende menssmerter med årene gjøre deg obs, da det ifølge Nesheim er oftere oppstår når vi er litt eldre. Går du på p-piller? Isåfall, vit at de kan tulle noe forferdelig med deg. Hele denne måneden etter at jeg skulle hatt mensen hadde jeg menssmerter nesten konstant, men var ikke gravid. Vi kvinner opplever varierende grad av menssmerter.


Grunnen til at noen har sterkere kramper enn andre, antas å ha noe å gjøre med at prostaglandin-nivåene kan variere. Kvinner som sliter med kraftige menssmerter har prostaglandin-nivåer i blodet som er 5-ganger høyere enn hos kvinner som ikke får kramper, ifølge Medicinenet. Det startet med sterke menssmerter da jeg var 14. Etter operasjonen fikk Maria et mye. Men samfunnet vårt har blitt annerledes og det som er helt sikkert er at mensen er the bad.


Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen, og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen. I snitt har damer mensen i rundt år av livet.


Fastlegen sa i fjor at mensen kan tulle slik innimellom, hormonforstyrrelser som går over etter 2-sykluser. Menssmerter skyldes ofte høye nivåer at stoffer som kalles prostaglandiner. Nå har jeg ny fastlege og hun vil ta celleprøver for det kan skje at det kan være noe galt om ikke det viste seg på celleprøver i fjor #128584; Men det skulle vi da gjøre etter jul. Mensen min har hoppet over en måne bør jeg være bekymret?


Menssmerter etter mensen

Er brun utflod mensen ? Jeg får ikke inn tampong. Smertene kommer noen ganger daglig, og varer bare noen sekunder før de går over. Smerten ligner på mine vanlige menssmerter , men er av kortere varighet og kraftigere. Skulle hatt mensen 8. Sekundær dysmenoré oppstår etter flere år med få menstruasjonsplager og skyldes sykdom i livmoren.


Det kan være endometriose, muskelknuter i livmoren eller operasjonsarr. Har faktisk ikke noe ubehag annet enn konstante menssmerter. Det murrer hele tiden, akkurat slik som før mensen , men det kommer ingen blødning.


Det er heller ikke noe mine pasienter nevner i særlig grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg