fredag 28. juni 2019

Vannkopper vaksine

Herpes zoster vaksine benyttes ikke som behandling etter zosterutbrudd eller PHN. Ikke-levende vaksine mot herpes zoster er per i dag ikke tilgjengelig i Norge. Vaksinen kan sporadisk være mulig å skaffe fra utlandet via lokalt apotek, som kontakter egen grossist.


Vaksine mot vannkopper er ikke en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Søk råd om du bør vaksineres mot vannkopper hos helsepersonell.

Fordi vannkopper er veldig smittsomt, har flyselskapene rett til å nekte alle passasjerer med vannkopper å reise. Slipper vannkopper med vaksine. Du kan vaksinere barna mot vannkopper , men du må betale selv. USA har hatt vannkoppvaksinen i vaksineprogrammet i over år, mens Norge fortsatt er avventende.


En vaksine kan forhindre vannkopper , men den er ikke inkludert i det norske barnevaksinasjonsprogrammet. Varicillavaksinen brukes til utsatte grupper med nedsatt forsvar (immunsupprimerte) og voksne som aldri har hatt vannkopper. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar.


De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune.

Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Selv om vannkopper ofte er ufarlig, kan det føre til alvorlig sykdom.


I USA for eksempel, er vannkoppvaksine en del av vaksineprogrammet. Jeg synes absolutt at vi bør inkludere vaksine mot vannkopper her i Norge, sier Nina Bryhn, svarlege hos Lommelegen. Det er det ikke i Norge.


Produktet er blitt lagt i handlekurven Hopp til innholdet. Handle Brukerveiledning. Ja, det finnes vaksine mot vannkopper. Du spør om han kan vaksineres mot vannkopper selv om han har antistoffer mot vannkopper i blodet.


Varicellavaksinen brukes til utsatte grupper med nedsatt forsvar (immunsupprimerte) og voksne som aldri har hatt vannkopper. Skogflåttencefalitt. De fleste får vannkopper i løpet av barneårene. Vannkopper skyldes viruset Varicella zoster.


Faktisk gir det to sykdommer: Først gir det sykdommen som vi kaller vannkopper. Klassifisering: Frysetørret vaksine mot vannkopper (varicella), dyrket i kulturer av humane diploide celler.

Hos barn måneder-år er serokonversjonsraten uker etter vaksinering etter dose. Er man gravid og har vannkopper , kan fosteret bli smittet og få misdannelser. Derfor er det viktig at kvinner som ikke har hatt vannkopper får vaksine mot vannkopper. De antivirale medisinene fungerer bedre jo tidligere de tas, så det er viktig å kontakte lege raskt hvis du har nedsatt immunforsvar. Denne må tas før du blir gravid.


Behandling av vannkopper. Dette gir en kjølig lindring. Men når vi treffer på vannkopper senere i livet, ser det ut til at det frisker opp immuniteten mot vannkopper og bidrar til at virusene holder seg i dvale. Derfor er kontakt med vannkopper i voksen alder med på å beskytte oss mot helvetesild som voksne, forteller hun.


En som har helvetesild smitter ikke andre med helvetesil men med vannkopper – dersom de ikke er immune mot vannkopper fra tidligere sykdom eller vaksine. Når kan du gå tilbake igjen til barnehage og skole etter at du har hatt vannkopper ? Likevel regner vi med at til prosent av befolkningen har hatt vannkopper som barn. Hva kan årsaken til at noen ikke får sykdommen som barn være?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg