fredag 3. mai 2019

Sukkersyke føling

Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Om dyret ditt ikke spiser kan det få føling. Dette er en overdose insulin og kan føre til at dyret blir slapt og i verste fall få anfall.


Da er det viktig å fòre dyret med en gang, og da gjerne med sukker eller honning. Mange med sukkersyke får føling fra tid til annen. Takk for ditt spørsmål!


Du har altså sukkersyke og har opplevd enkelte episoder der du har besvimt helt uten forvarsel på grunn av lavt blodsukker. Jeg skjønner godt at dette kan virke skremmende når du bor alene, og naturlig nok ønsker du å vite hvorfor dette skjer, og hva du kan gjøre med det. Litt fritt kan det oversettes med søt gjennomstrømning eller søt tiss. Ved diabetes hoper det seg opp store mengder glukose i blodbanen, noe som er ugunstig. Kroppens måte å kvitte seg med det på, er ved å tisse det bort.


Sukkersyke føling

Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til. Fremstiller føling som en bagatell. Det kan for eksempel gjøre at følingen min ikke blir tatt like seriøst av de jeg jobber me de rundt meg eller mine nærmeste. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Sukkersyke -diabetes mellitus Hunder som ikke har insulin har sukkersyke.


Det vil variere og være individuelt hvor mye insulin du trenger under treningen. Dette kalles type diabetes og er den typen som mennesker får når de er unge. Eieren til Trass syntes det var trist at hunden hadde fått sukkersyke og var veldig bekymret for hva som kom til å skje videre. Veterinæren informerte om hva sukkersyke er og hvorfor Trass hadde fått dette.


Videre forklarte hun at sukkersyke kan behandles hos dyr, på samme måte som hos mennesker, med insulin som injeksjon under huden. Rogalands-sjåfører kjører med sukkersyke. Et viktig poeng med Mindiab, Apamid og Amaryl er at behandling med disse øker kroppens insulinmengde og kan, dersom man ikke følger opp kostbehandlingen, føre til lavt blodsukker med føling eller insulinsjokk. Jeg besvimer - jeg tror det er føling.


Kan man drikke alkohol når man har diabetes? Jeg har diabetes og sår som ikke vil gro - hva bør jeg gjøre? Diabetes og førerkort - hvilke regler gjelder? Jeg har svangerskapsdiabetes - hvorfor bør jeg ikke spise havregryn? Hypoglykemi (lavt blodsukker) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi (lavt blodsukker)?


Sukkersyke føling

Føling Dersom blodsukkeret blir for lavt, kan hunden få såkalt føling. Symtomer på føling er endret atfer ustøhet, nedsatt allmenntilstan kvalme, sikling, skjelvninger, forvirring, koma, mm. Norge er et lite lan og det er få eksempler på nordmenn som har brøytet nytt land i den medisinske verdenshistorie, men vi har da noen. Et meget godt eksempel er Asbjørn Følling, som ved sin forskning åpnet et helt nytt forskningsfelt og la grunnlaget for en virksomhet som hvert år forhindrer alvorlig hjerneskade hos tusenvis av barn. Hvis det er av praktiske årsaker som at du trenger å få kjørt noe mat eller noe, så hadde jeg tatt kontakt, om jeg var så desperat og syk ja, jeg hadde også gjort dette for min eks om han lå alene og syk, og ikke hadde noen.


Føling er det sukkersyke får når blodsukkeret faller unaturlig lavt. Eneste kur mot det er insulin og MAT. Dersom du skulle få føling kan du spise det, og da kan du som regel trene videre. Vil regelmessig trening kunne bedre på kontrollen av sukkersyken min ? Dette er man noe uenige om, men de fleste mener nok at trening ikke spiller noen avgjørende rolle for kontrollen av sukkersyke.


Diett og insulin er viktigere i så henseende. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Hvis du behandles med insulinfrigjørende midler og ikke har spist nok, er det risiko for at du får føling.


Ved føling faller blodsukkeret til meget lave verdier, og du blir utilpass, blek, urolig og svettende. Hvis du ikke blir behandlet i tide, kan du bli bevisstløs. Føling behandles med sukker (saft) eller glukose gjennom en blodåre.


Sukkersyke føling

Når en diabetiker har lavt blodsukker, oppstår såkalt føling. Det innebærer sterk sultfølelse og gir også skjelvinger. Ved inntak av mat vil blodsukkeret igjen stige. Hvis blodsukkeret er alt for høyt, kan det dannes syre i kroppen. Blodsukkernivået hos fastende mennesker er normalt ca.


At noen ganger (litt smålavt blodsukker, ikke kraftig føling ) så er sjokolade den beste medisin! Du blir en god problemløser. Du må finne mulige årsaker til at blodsukkeret oppførte seg annerledes enn det du forventet.


Tok du for mye insulin?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg