fredag 17. mai 2019

Utslett i underlivet

Kjønnssykommer kan også være en av årsakene til kløe i underlivet. Det selvsagt også andre seksuelt overførbare sykdommer som kan skape kløe og utslett i huden, men herpes er den mest vanlige. Kommer underlivet ditt i kontakt med et stoff det ikke liker, kan huden flamme opp med et rødt, kløende utslett , ofte også fulgt av små blemmer. Gjør det enkelt, dropp produkter du mistenker at forårsaker utslettet og hold deg til parfymefrie såper når du vasker underlivet.


Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.

Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet.


Det arter seg som hissig rødhet på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod.


Mange uskyldige virussykdommer kan også føre til utslett. Alvorlige infeksjoner.

Kløe, svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Andre årsaker til utslett , kløe og svie i underlivet. Men eksem og plager i underlivet kan ha mange årsaker, og derfor bør du alltid sjekke deg hos lege før du går i gang med noen som helst form for behandling.


Ikke utsett å gå til legen Den eneste måten å finne ut av hvilket utslett eller type eksem du har i underlivet er å få det sjekket av legen. Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske.


Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet. Utslett i underlivet kan ha flere ulike årsaker. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis.


Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Ja, man kan så absolutt få psoriasis i underlivet. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon.


Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken.

Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser.


Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Slik du beskriver dette, tror jeg det kan være snakk om en form for infeksjon, evt en betennelse i en kjertel. Dersom ikke dette bedrer seg i løpet av noen dager, eller om det blir verre, er det lurt å oppsøke fastlegen eller helsestasjonslegen for ungdom, evt legevakten, for nærmere undersøkelse. Herpes Simplex Virus-infeksjoner kan også føre til utslett og kløe på kroppen. HSV-infeksjoner kan forekomme i underlivet (herpes genitalis), på lepper og rundt munnen (herpes labialis), samt andre steder som på fingeren og på øyet.


Vonde kviser i underlivet. En mer alvorlig tilstand er dype kviser eller byller i underlivet. Zangani forklarer at dette skyldes en betennelse i hårsekken og svettekjertler som hovedsakelig ses i armhuler, lysken, genitalia og under brystene hos kvinner. Det danner seg ømme, betente knuter i disse områdene som kan sprekke og tømme seg.


I tillegg til kløe i underlivet , oppstår rødt utslett i intimområdet og rundt lysken ved denne type soppinfeksjon. Overgangsalderen kan føre til kløe i underlivet hos noen kvinner, der slimhinnene i underlivet blir tynnere og mer sensitive. Har i flere mnd vært plaget med utslett i underlivet. Eller, det er ikke på slimhinnene, men på huden på utsiden av kjønnsleppene på en måte.


Når jeg klør på det (ubevisst om natten) blir det sår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg