tirsdag 7. mai 2019

Frukt salat

Fruktsalat er alltid en sikker vinner! Varier gjerne med frukt og bær i sesong. Frisk og god frukt til dessert er alltid godt! I tillegg er det et friskt og deilig alternativ både som mellommålti dessert eller litt kveldskos til siste episode av favorittserien, nå som dagene blir varmere. Kanskje også den sunneste?


Bruk det du har av frukt og desserten er klar på 1-2-3.

Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker. Søte frukter, friske bær og vakre farger blir en dessert som vil imponere uten de store forberedelsene. Rens og skjær all frukten i jevne biter og appelsinene i hinnefrie fileter (kan sløyfes).


Bland alt i en bolle og hell over juicen. Bruk de fruktene du liker best, og suppler gjerne med friske bær! Vitamin C bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening.


Dessuten er det faktisk en sunn dessert.

Betyr det at vi alle er unike? Er det noen som er helt like? Deilig og enkel fruktsalat med eple, pære, banan, papaya, kiwi og jordbær som med god samvittighet også kan serveres på hverdager. Topp salaten med hakkede hasselnøtter og rosiner og hell over litt appelsinjuice.


En perfekt dessert. Avkjøl og sil sukkerlaken. Skjær skallet av appelsinene, skjær ut båter mellom de naturlige hinnene som skiller båtene, på denne måten får du saftige appelsinfileter uten hinner. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Himmelsk fruktsalat til jul. Sesongens søte klementiner og litt nellik og kanel i sukkerlaken gir den enkle desserten et herlig hint av jul, samtidig som den fremdeles er lett og frisk. Husk også at fruktsalat blir bedre når den får stå noen timer og kan derfor lages i god tid før servering. Hvis han i midten roper FRUKTSALAT , skal ALLE, inklusiv han i midten finne en stol. Sånn fortsetter leken.


Lurt å passe litt på etterhvert, så ikke samme barn får stå i midten mange ganger. Som regel er det en liten luring som later som han ikke finner en stol, og dermed kan stå i midten flere ganger). God fredag alle sammen!


Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.

Det er mange som synes frukt er litt kjedelig. Skrell og kutt frukten og bland med marinaden. Til fruktsalat kan du bruke den frukten du har. La gjerne frukten marineres natten over.


Tilsett oppdelte jordbær og hakkede og ristede mandler ved servering. Frukt salat med mascarponekrem – passer godt som søndagsdesserten. Din epost adresse vil ikke publiseres.


Server med mynte- og limekrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg