fredag 3. mai 2019

Korte jentenavn

Det finnes mange flotte jentenavn på bare to, tre, fire eller fem bokstaver. Her har vi samlet noen av dem. Korte navn har mange fordeler. De er enkle å kombinere med et etternavn eller et utvidet etternavn. De kommer også med styrke og karakter.


Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Blir lett veldig likt med to korte navn som begge slutter på -a. Ville ikke låst meg altfor mye til det med tre bokstaver.


Men skjønner at du leter etter et kort navn. Er jo mange korte navn på fire-fem bokstaver og to. Synes det er så mange vakre jentenavn , er er mine favoritter, til inspirasjon : Ofelia Ane Ebba Olivia Andrine Anine Elvira Lilja Mia Fiona Viola Eirin Minda Kaja Sofie Petrine Tuva Sanna Luna Evelina Alana Maria Camilla Selma Alma Amalie Signe Serine Eriun Synne Rikke Inez Mali Clara Guri Gurine. Trenger litt hjelp her da mannen min ikke er så god på navneforslag Vi skal ha en liten jente og har tenkt å kalle opp med bokstaver.


Korte jentenavn

Da vil vi at navnet skal starte på bokstavene L eller E. Vi liker best litt korte navn og ikke lange eller dobbel navn. Jeg hadde satt stor pris på d. Flere jentenavn Ivar Utne forteller at det akkurat nå,. Liker generelt korte jentenavn som ender på -a, både Hedda, Nora, Thea og Oda er vakre navn, men krona på verket er uten tvil: Tuva! Vil gjerne ha ei datter en gang jeg, og hun skal aller helst hete Tuva. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer.


Finn de mest mest brukte navnene her! TOPP: Kjenner du en som heter Sofia? Mange av de korte navnene vi bruker i dag, startet som et kallenavn. Eller heter du kanskje Sofia selv? Som oftest var det da snakk om et kortere navn, som ble brukt av kjente og kjære, og det passer derfor å kalle dem for kjælenavn, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen, Ivar Utne.


Korte jentenavn

På den måten ble Helene til Lene, Elisabeth til Elise og Johannes til Jo eller Johs. Førsteklassing hjemme? Disse navnene kan du begynne å pugge Lydene som gjelder nå. Utne kan fortelle at det fortsatt er korte , vokalrike navn som er populære nå, gjerne ispedd konsonantene m. Noen av de liker mannen og, men de er allerede gitt til våre nieser.


Og vi vil ikke gi vår datter likt navn som kusinene. Er du på utkikk etter et kult hundenavn til en tispe? På denne siden finner du en alfabetisk liste med mang fine forslag til navn til hunden. Søk etter jentenavn : På Fine- jentenavn.


Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg