onsdag 8. mai 2019

Gravid smerter øverst i magen

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet.

Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg.


Nå har jeg hatt vondt øverst i magen i litt over en måne og blir værre og værre for hver dag som går nå. Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Det var konstant vondt, men var værre i perioder.


Klarte ikke annet enn å ligge på siden å puste forsiktig. Det har heldigvis gått over nå, men kjenner jeg blir ille b.

Annelin å få smerter øverst i magen. Det føltes som et press like under brystbeinet, og smerten ble gradvis verre i dagene som fulgte. Lurer veldig på hva dette kan være, og jeg er så bekymret for henne!


Hun forklarer smertene som om de ligger under ribbaina. Vondt på begge sider og ekstra intens i midten. Det er ikke babyspark hun kjenner, det er hun 1 sikker på.


Symptomer som hodepine, flimring for øynene, generell utilpasshet og smerter øverst i magen kan være tegn på en alvorlig svangerskapsforgiftning. Svangerskapsforgiftning kan en sjelden gang utvikle seg til fødselskramper (eklampsi) som er en livstruende tilstand for både mor og barn. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Nå har de sjekket lever-verdier, alle muligens blodprøver, ultralyd på galleblære, avføringsprøver og måtte svelge slangen for ikke så lenge siden. Jeg har smertene når jeg ikke går gravid i tillegg.


En akutt bukspyttkjertelbetennelse vil alltid kreve legehjelp og som regel sykehusinnleggelse. Kraftige smerter øverst i magen i tilknytning til et kraftig måltid eller til et stort alkoholinntak bør gi mistanke om at det er dette som foreligger, særlig hvis du har hatt det før.

Har flere ganger måtte legge meg på senga i fosterstilling å slappet av fordi jeg har hatt så vondt og tenkt at dette ikke kommer til å gå bra. Den siste uken har jeg ikke hatt noe vondt i magen , men endel smerter i korsryggen. Gravid smerter øverst i magen.


Etter en liten stund sier hun Du har en sprell levende liten JENTE i magen. Jeg tenkte at dette sikkert var klassiske smerter mot slutten av svangerskapet. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph.


Klinikk for Medisin ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller fare for sjokk kan et parenteralt administrert opioid bli nødvendig, for. Dette kan gi smerter nederst p begge sider i magen.


Vre gravid , og fler meg snytt for opplevelsen av kose meg med magen , sier hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg