torsdag 23. mai 2019

Samleie etter fødsel

Vi hadde samleie cirka seks uker etter fødselen , forteller hun. For meg føltes det som om det var sex for første gang igjen. Ikke noe særlig godt i begynnelsen.


Men etter hvert som tiden gikk, ble sexen faktisk bedre enn før jeg fikk sønnen min! For å gå rett på sak: Jeg har mye lettere for å få orgasme ved samleie etter fødselen. Når hadde dere samleie for første gang etter fødsel ?

Syns det var skummelt, var redd for å få rieaktige smerter når livmoren trekker seg sammen ved orgasmen, eller at det skulle dra i huden og gjøre vondt i stinga. Men ved veldig forsiktig sex. Hvorfor er samleie etter fødsel annerledes? For å bringe en baby til verden, må en kvinnes kropp gjennomgå viktige forandringer.


Etter en fødsel gjenopprettes kvinners kropper på forskjellige måter, avhengig av faktorer som om fødselen var gjennom et keisersnitt eller om den var vaginal. De aller fleste vil vente til blødningen etter en fødsel er over, men dersom du ønsker å ha samleie før den tid anbefaler jordmor Cecilia Kleven at dere benytter kondom på grunn av infeksjonsfare. Det er individuelt når par føler seg klar for å ta opp sexlivet etter en fødsel og det er kvinnen som styrer tiden.


Baby er noen mnd nå og vi har enda ikke hatt hatt sex.

Vi har veldig lyst, men jeg er så fedd for smerter, ubehag og alt man kan tenke seg. Hadde en ukomplisert fødsel. Jeg revner til grad men det var et fint snitt så det har grodd fint og jeg kjenner ingenting nå. Likevel husker kroppen u. Hvor lenge er det normalt å ha vondt under samleie , eller for å si det på en annen måte, når er det på tide å oppsøke lege? Skjønner at det gjerne kan skyldes tørre og såre slimhinner pga amming, men er det noe legen kan.


Blødning etter fødsel. De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt. En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Av hensyn til infeksjonsfare, kan det være klokt å vente med å ha vaginalt samleie til blødningene etter fødselen har stoppet. Det anbefales å bruke kondom så lenge blødningen pågår eller de seks første ukene etter fødsel.


Dette gjelder også for kvinner som har sex med kvinner (eks. dersom sex leketøy brukes). Sex består av mer enn bare samleie. For noen er det fint å kjæle og kose med hverandre og gi hverandre orgasme på andre måter, men vente med samleie.


Les mer om krise i ekteskapet etter fødsel. Hva med prevensjon? Dersom en starter tidlig med samleie , bør mannen bruke kondom.

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Du kan ha samleie etter fødselen når du føler deg klar for det. Tidligere ga vi råd om å vente seks uker, men nå er det mer vanlig for helsepersonell å si at dette må folk få bestemme selv. Det er ingen fasit, men store individuelle forskjeller for når man fysisk og psykisk føler seg klar etter en fødsel , sier Roland. Tiden etter fødselen blir ikke alltid helt som man har planlagt.


Kanskje har du gruet deg til selve fødselen og forventer at alt var ferdig etter den? Fødselsmåte påvirker debut. Rundt halvparten av kvinnene hadde hatt seksuell aktivitet i løpet av de første seks ukene, men ikke samleie. Studien viste også at fødselsmetode og hvorvidt kvinnen revnet, påvirket når parene hadde sex første gang etter fødsel. Av Gjest en som trenger svar.


Jeg fikk da smerter under samleie , følelsen av sårhet og svie. Så ille at vi måtte avslutte samleie. Fikk også vondt mellom kjønnsleppene, og opp mot klitoris. Jeg begynte også å blø igjen etter samleie.


Vi har igjen prøvd å gjennomføre et samleie , men jeg må hver gang avslutte, pga disse smertene. Ved fødsel er livmoren en svær muskel som skal jobbe og trekke seg sammen for å åpne livmorhalsen og skyve barnet ned gjennom fødselskanalen. Etter fødselen tar det omtrent seks uker for livmoren å komme tilbake til normal ikke-gravid størrelse. Dette kalles renselse, forklarer jordmoren.


Jordmoren som undersøkte meg spurte om jeg hadde hatt plager når jeg skulle på toalettet eller syntes det var stor forskjell ved samleie. At samleie skulle føles annerledes etter en fødsel hadde jeg regnet med og hva som er normalt er ikke lett å vite etter å ha fått sitt første barn, forteller Trine. Det er anbefalt å gå til kontroll hos lege eller gynekolog seks til åtte uker etter fødsel.


Da bør det tas en gynekologisk undersøkelse for å sjekke at alt ser fint ut. Mange venter med å ha samleie til etter denne undersøkelsen, men det er ikke farlig å ha det før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg