tirsdag 7. mai 2019

Ovnsstekte rotgrønnsaker

Ovnsstekte rotgrønnsaker

Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt.


Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på. Lag din egen blanding, beregn ca 2gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg. Del sjalottløken i to.


En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Flere gode grønnsaksretter finner du her. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.


Ovnsstekte rotgrønnsaker

Supergodt til vilt og annet kjøtt, eller bare som en frisk vegetarrett i seg selv. Honningen forsterker den naturlige sødmen i. De passer til det meste, og er nydelige bare i seg selv. Ovnsstekte vintergrønnsaker er en supervinner som er så enkel at vi nok en gang beveger oss i grenseland for hva som kan kalles en oppskrift.


Drypp gjerne ss flytende honning over grønnsakene før baking. Et tips, og noen triks som garanterer et godt resultat derimot, så har du et tilbehør for alltid. Her er tre hemmeligheter for vellykkede ovnsbakte grønnsaker.


Heldigvis har vi løsningen. Hemmeligheten bak knasende sprø rotgrønnsaker ligger i detaljene - og alle stegene kan du lese lenger ned i saken. Mange feiler allerede i starten av prosessen når de skyller grønnsakene. Ha i de rotgrønnsakene du foretrekker. Trykk på stjernene for å gi din vurdering.


Bakte rotgrønnsaker passer godt som tilbehør til stekt kjøtt og fisk. Her får de følge av kuler av snøfrisk-ost med valnøtter. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Velg grønnsaker etter tilgang. Jeg er også svak for blåmuggost, og kombinasjonen med de søte rotgrønnsakene og den litt salte blåmuggosten er himmelsk.


Ovnsstekte rotgrønnsaker

Stekte rotgrønnsaker. Disse ovnsstekte grønnsakstavene er perfekt tilbehør til kjøtt og kylling. Stavene kan også serveres som egen rett med salat til.


Og sitron gjør retten ekstra smaksrik og spennende. En enkel og grei måte å tilberede grønnsakene på. Ovnsstekte lammekoteletter og grønnsaker servert med kantarellsaus med einerbær. By Stein Ivar on 10. Helstekt svinefilet med rotgrønnsaker - mager og delikat middag.


Ovnsstekte rotgrønnsaker

Krydre fileten med salt og pepper og brun den på begge sider i en stekepanne med smør. Legg den over i en ildfast form og stek den ved 1°C i ca. La fileten hvile med folie over seg, mens du steker de ovnsstekte grønnsakene.


Skrell grønnsakene og del dem i biter. Lær mer om rotgrønnsaker på Lise Finckenhagens blogg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg