fredag 24. mai 2019

Refleksjonsnotat helsefagarbeider

Refleksjonsnotat Momenter som er viktige å ta med når dere skriver refleksjonsnotat. Konsentrer deg om dine reaksjoner, handlinger, holdninger og følelser. Beskriv helst en situasjon der du har vært deltager. Andre ganger kan det være at eleven synes noe er vanskelig,eller opplever noe på arbeidsplassen som gir grunnlag for etisk refleksjon.


Da kan et refleksjonsnotat være nyttig. Eleven får da satt ord på hendelsen og egne tanker , og kan senere ta dette opp med veileder fra skolen. Til hjelp i arbeidet med refleksjon kan vi lage egne refleksjonsnotater. Et refleksjonsnotat er en tekst der vi skriver rundt våre egne opplevelser – altså en personlig tekst med utspring i selvopplevde episoder.


Det er de faglige problemstillingene som er viktige. Tidligere FYR-koordinatorer for norskfaget har utarbeidet undervisningsoppleggene under. De kan du bruke fritt og dele med andre. Oppleggene er organisert etter fag, tema og sluttprodukt. Jeg har vært på forelesninger om refleksjonsnotat , lest i boka av Bie og lest her på forumet.


Jeg skjønner likevel ikke hvordan jeg skal sette det opp, hvordan det skal se ut, hva det skal inneholde eller noe som helst, når jeg nå sitter og har hjemmeeksamen. Skulle så gjerne sett et eksempel på. I forbindelse med praksis i psykiatrisk sykepleie, leverer bachelorstudentene ved Høgskolen i Bodø et skriftlig refleksjonsnotat.


Studenten beskriver en situasjon i praksis som har berørt henne eller ham. Vi har brukt anonymiserte studiekrav fra denne praksis. Disse har vi latt studentene selv analysere. Du kan skrive om det du vil egentlig (jeg studerer ved nki og skal skrive refleksjonsnotat ved hver modul).


Vanligvis skriver jeg litt om hva jeg har lært, ting jeg har reagert på, ting jeg har problemer med. I en gruppeoppgave vil jo samarbeidet i gruppen være en naturlig ting å ta med i refleksjonsnotatet. Problemstillingen for denne artikkelen er hvilken betydning refleksjon har i lærerutdanningen. Basert på en enkel slutning om at det som er viktig for profesjonsutøveres læring med stor sannsynlighet også vil gi kraft til studenters profesjonskvalifisering, er store deler av artikkelen viet en diskusjon av forskningsstatus når det gjelder refleksjonens betydning for læreres.


Brita Valle Hustad er andreårsstudent ved sykepleierutdanningen i Østfol som holder til i Fredrikstad. Etter første praksisperiode har hun sett virkeligheten ute på post, og er sjokkert over spriket mellom liv og lære. Reflesksjonsnotat til det første året i sykepleie.


Hensikten med oppgaven er å bli godt kjent med taushetsplikten og følge, og respektere loven. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. Hvordan har jeg opplevd min egen læringsprosess på dette kurset? Bli helsefagarbeider.


Som helsefagarbeider har du varierte arbeidsdager og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke, andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke. Hva gjør du som helsefagarbeider hvis en pasient ikke vil spise? Forklar med eksempler hvordan du som helsefagarbeider kan vise respekt for pasienter, pårørende og kolleger. Hvordan tror du pasientene opplever det når de ansatte slår på fjernsynet på fellesrommet uten å spørre alle pasientene om de ønsker det?


En læringsstrategi kan defineres som en måte man tilegner seg ny kunnskap og hvordan man bruker den i nye sammenhenger. Et annet ord for læringsstrategier er studieteknikk. Jeg går første året på HiST, og vi skal ha refleksjonsnotat som en del av eksamen. Kan noen forklare, evt sende en link til et refleksjonsnotat. Om jobben Helsefagarbeiderens viktigste oppgaver er behandling og rehabilitering, men også å forebygge sykdom hos pasienten.


Jobber som helsefagarbeider i min kommune. Jeg tok ikke selve fagprøven for egentlig så har jeg pedagogisk utdanning fra hjemmelandet. Har lyst å bli lærer, syns at undervisning på videregående nivå er spennende.


Logg og refleksjonsnotat. Det er nyttig å skrive dem ned for å kunne ta dem fram igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg