torsdag 23. mai 2019

Hjemmelaget sushi

Hundrevis av forskjellige restauranter. Lag perfekt sushi hjemme. De små bitene er enkle å spise og du kan variere med forskjellig smak, sier Cheung. Sushi er sunn, fersk og lett mat. Når du spiser sushi skal hver bit dyppes i soyasaus gjerne blandet med litt wasabi før hele biten går rett i munnen.


Cheung anbefaler å bruke en lys soyasaus til sushi , slik at den ikke overdøver resten av smakene.

Maki, nigiri, sashimi. Den lekreste sushi er både sunn og go og du blir nok overrasket over hvor enkelt du kan lage det selv hjemme. Hos MENY får du kjøpt dagsfersk sushi og her finner du alt du trenger for å bli ekspert på hjemmelaget sushi.


Så enkelt kan du lage nigiri sushi hjemme på ditt eget kjøkken. Sjømaten i oppskriften er forslag, du kan også velge dine personlige favoritter. Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -grader i timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.


Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi.

Mange har nok hørt at man må gjennomgå et syv års kokkeskole for å kunne bli sushikokk i Japan, men det er ingenting i veien for at du skal kunne lage god sushi hjemme hos deg selv. Hjemmelaget sushi er ikke noe hokus pokus. Krabbekjøtt er perfekt til å lage makiruller av – selv de som er skeptiske til sushi kommer til å elske disse! Er du sushielsker, trenger du neppe å overbevises. Følger du disse rådene kan du trygt lage og nyte sushi hjemme på ditt eget kjøkken.


Jeg har laget tre typer sushi : Nigiri (formet ris med sjømattopping), maki (ris rullet i tang med sjømat- og grønnsaksfyll) og sashimi (tynne sjømatskiver som dyppes i soyasaus tilsatt koriander). I de to første sushirettene er ris en viktig ingrediens. Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart. La risen ligge i bløt i minutter i det siste skyllevannet.


Hell av skyllevannet og ha like mye vann som ris i en kjele med lokk, og la det koke i 3-minutter. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Her finner du gode tips og mange lekre oppskrifter du kan hente inspirasjon fra når du skal diske opp med sushi hjemme. Enkelt sagt er det aller meste av sushien du lager eller får servert nigiri, maki eller sashimi. Se oppskrifter: Ulike måter å lage sushi på.


Les denne artikkelen om sushi. Slik lager du sushi hjemme. Få dagens rett som nyhetsbrev. Legg makiene på et fat og server med syltet ingefær, soyasaus og wasabi.

Nori er de tynne arkene av tørket og presset tang som brukes rundt makirullene. Skal du lage hjemmelaget sushi bør du ikke droppe nori. Nori er nemlig svært rik på vitaminer og mineraler – særlig kalium og kalsium. Det er nok mange som kvier seg mot å lage hjemmelaget sushi maki.


Det er noe vi forbinder med japanske superkokker med sylskarpe kniver, og ikke noe vi har lyst til å knøle med selv. Nå har vi vist hvordan du lager sushi som en sushi -sensei ved hjelp av et snedig isbittriks, men om det ikke overbeviser deg, er temari sushi veien å gå. Ta ut fisken en times tid før den skal kuttes. Oppskrift på sushiris (porsjoner): dl sushiris ½ dl riseddik 1½ ss sukker ts salt. Bruk sushiris og ikke vanlig ris.


Kok risen etter anvisning på pakken, eller følg trinnene under. Dette er for at eddiken ikke skal trekke inn i risen, men legge seg utenpå og gi riskornene en blank overflate. Pill av alt skall på scampien, unntatt den ytterste delen av halen. Det skal ikke mye til for å gjøre deg utrygg. Det henger ofte sammen med tidligere erfaringer med relasjoner.


Jeg synes det er snodig å måtte bruke tid på jobb til å sende meldinger for å bekrefte hverandre, men vi er fo. Hvordan rulle hjemmelaget maki sushi. Hvis du trenger hjelp til å lage dine egne hjemmelagde sushi ruller, bør du følge med. Og hvis man skal lage sushi hjemme, må man holde på med en sånn rullematte som man til slutt helst bare vil legge seg og hvile på.


At det skal være så vanskelig å lage sin egen sushi. Alt hadde vært enklere dersom du hadde en sushi -bazooka som bare skjøt ut en ordentlig solid makirull på spisebordet hver kveld og, ja visst, den har du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg