torsdag 2. mai 2019

Fødsel nr 2

Jeg har to fødsler som begge har brukt tid på modningsriene, før aktiv fødsel. Psykisk var jeg mye bedre forberedt på fødsel og barseltid med nr 2. Men da jeg ankom sykehuset og tenkte på hvilken natt jeg hadde forran meg, da gråt jeg. Fødsel riene var ikke kjempe vonde.


Gikk hjemme til jeg var cm.

Ble satt i gang pga langvarig vannavgang. Jeg ble klippet ved første fødsel , og selve klippet var ikke noe problem. Var mer det etterpå, at det ikke grodde og at det vokste villkjøtt. Er det sannsynlig at man må klippe på nr når man gjorde det med nr 1? Kjenner jeg må forberede meg litt mentalt på akkurat den tiden etterpå. Har de ting fra fødsel nr oppskrevet på sykehuset?


Slik at de vet hvilke bedøvelse som virket og andre ting!

Veldig ineffektive rier, og da det var gått et døgn var jeg så sliten at jeg ville pakke sakene og reise derifra - og bare velge ikke å føde, likevel. Det første sparket kan du huske klart og tydelig med nr det er liv der inne! Med barn nr registrerte du det, men kan ikke i ettertid huske helt når det egentlig skjedde -og det er ikke så farlig. Stemmer det at fødsel nummer tar san ca halve tida av det fødsel nummer gjorde?


Vet no så klart at det ikke stemmer i alle tilfellene, men er det noen her som har erfaring? Og hvilken fødsel var den verste? Tida i aktiv fødsel var omtrent lik for meg. Var på sjukehuset like lenge før babyen kom begge gongene (ca timar), men med nr tok det ganske lang tid (6-timar) frå eg merka fyrste teikn til fødsel , til eg hadde fem min mellom riene og fekk lov til å dra på sjukehuset.


Det er flere tegn på at en fødsel nærmer seg. Det første tegnet på en normal fødsel er sammentrekninger i livmorens muskler. I starten oppleves disse sammentrekningene som uregelmessige utbrudd av alminnelige mageplager eller ryggsmerter. Etter som fødselen nærmer seg, blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid. Absolut ingen tegn på fødsel før det kom rier, verken fødsel eller 2. Har hatt så og si like fødsler bortsett fra tidsmessig.


Forholdsvis like symptomer og plager i svangerskapet også.

Husker at de måtte ta vannet på nr 1. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Generelle bestemmelser. Foreldrepenger kan ytes til barnets mor og far ved fødsel og ved adopsjon av barn under år. Det kan ytes foreldrepenger som ved adopsjon til person som har foreldreansvar når den andre av foreldrene dør, eller får tildelt foreldreansvaret i medhold av barnelova § og kapittel 7. Vi følger Line fra hun finner ut at hun er gravid og til hun føder. Hvordan kan et lite egg inni mors mage bli til en helt ferdig baby?


Programleder: Line Jansrud. Er du ved termin, trenger du ikke å ringe til sykehuset før du merker at det er noe som bygger seg opp, og at riene blir lengre og mer kraftfulle. For førstegangsfødende er tommelfingerregelen at du skal ha -rier i løpet av minutter før det er tid for å reise til sykehuset. Dersom vannet går før klokken om morgenen, settes du i gang neste morgen klokken 08. Går vannet senere på dagen, for eksempel klokken eller 1 settes du ikke i gang neste morgen, men morgenen deretter.


Det betyr at det vil gå 1- døgn fra vannet går til en eventuell igangsettelse, alt etter når vannet gikk, sier Teigen. Alle fedre har rett til uker permisjon for å bistå mor i forbindelse med fødsel. I arbeidsmiljøloven kalles denne rettigheten for omsorgspermisjon. De fleste som er her har vel noe i livet som har mye med sykdom å gjøre kanskje. Eller noe bak seg i livet som gjør at de ikke klarer å rette ryggen p gå videre.


Det får man mye inntrykk av ved å lese i DOL synes jeg. Denne dagen kalles gjerne termin, men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42. Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel.


Kor lenge du blir på barselavdelinga etter ein fødsel er individuelt og tilpassa behovet til mor og barn. Etter keisarsnitt, ligg kvinna vanlegvis i 3-dagar. Jordmor undersøker barnet rett etter fødselen. I løpet av dei første dagane etter fødselen blir barnet undersøkt av barnelege.


Då er det fint om ein av foreldra er til stades. Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg