fredag 31. mai 2019

Feber og amming

Feber og amming

Spør spesifikt om dette. Gå tilbake til hyppige amminger så fort som mulig for å opprettholde melkeproduksjonen. Noen medisiner er ikke anbefalt ved amming , for eksempel cellegift. Rsaker til feber under amming.


La oss se hovedårsakene av feber i amming , selv om feberen er den som overstiger 3ºC, vil vi prøve å behandle alle tilfeller der det er en økning i kroppstemperaturen til den ammende moren. Medikamentell behandling bør ikke starte før etter at inngående anamnese og undersøkelse er foretatt. Effektiv og hyppig brysttømming er essensielt for behandling av mastitt og bør forsøkes alene det første døgnet, så sant kvinnen ikke har redusert allmenntilstand og høy feber eller sikre infeksjonstegn i brystet. Eldre barn og alarmsymptomer.


Har man eldre barn med feber under grader og akseptabel allmenntilstand kan man vente før man kontakter lege. Ved brystbetennelse kan brystet bli rødt, varmt, hovent og smertefullt. Du kan få feber og en influensalignende følelse i kroppen. Hyppig tømming av brystet i ett døgn er førstevalget som behandling av brystbetennelse.


Likevel er det noen tegn du bør være obs på. Siden feber også kan skyldes farlige infeksjoner, er det viktig å passe godt på den som er syk. Overvåk BLÅ og let etter faretegn jevnlig (også om natten) dersom årsaken til feberen er uklar. Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut. Sv: amming og feber ! Jeg personlig mener at barnet skal få puppen mere enn en smokk, da behoved for suttinga gir deg mye hjelp nå.


Ved amming er brystet mer utsatt for bakterier, i og med at barnet kan overføre bakterier og at det ofte er småsår ved brystvorten. Betennelsen oppstår når bakterier kommer inn i brystvevet. Dermed kan en fortsette å amme barnet. Dette er også en del av behandlingen.


Feber og amming

Bør jeg ta febernedsettende? Tenker på at hvis jeg blir varm i kroppen at melken blir for varm og produksjonen går ned? Eller kan feberen få herje litt? Er der jo for å bekjempe bakteriene mine. Du fr kanskje feber og en influensaliknende flelse.


Hvis det er en kul som ikke minker ved hyppig ammingpumping, br den sjekkes. Tette melkeganger og brystbetennelse - Mer enn bare ord. Av Tine Røgeberg, jordmor. Gode råd ved amming.


Feber og amming

Hvis barnethar feil sugeteknikk, vil det oppstå problemer: Barnet får ikke tak i melken, blir sint og utålmodig, og kaver, fekter og skriker ved brystet. Det er ikke lett å være nybegynner i amming. Brystbetennelse og amming.


Ibuprofen-variantene finnes som tabletter og mikstur. Barn under år skal kun ha ibuprofen om det skjer i samråd med lege. Svarene på kjappe om feber er gitt av Kamilla Brastein.


Feber og amming

En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege, og er en hyppig årsak til legekontakt. Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstan forteller Arden. Feber hos spedbarn.


Enkelte medisiner er trygge å bruke i ammeperioden så lenge de blir håndtert på riktig måte og i riktig dose. Dose, når medisinen tas i forhold til amming , varighet av behandlingen, hvor mye barnet ammer og alder og vekt på barnet er faktorer som kan påvirke legens vurderinger av legemiddelbruk i ammeperioden. Kvinner som har problemer med brystspreng, tilstoppede melkeganger og såre brystvorter er mest utsatt. Viruset kan ellers overføres ved blodoverføring, organtransplantasjon, stikkskader og fra mor til barn under graviditet, fødsel og amming.


Symptomer og forløp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg