fredag 17. mai 2019

Ringenes herre navn

Finn laveste nettpris her. Ringenes herre -filmtrilogien. Tolkiens legendariske bok et imponerende liv også. Ingenting er tilfeldig med Frodo, Samvis, Gandalf og Skuggfaks. Dronning Margrethe 2.

Ingahild Grathmer en udgave af den danske oversættelse. Forsøkene på å forklare hvordan Tolkien kom opp med fantasy-universet blir for åpenbare. Han fant opp sine egne språk fra han var liten gutt. Bilbo er 1år, ikke en uvanlig alder for en hobitt, og.


Filmen er basert på J. Dette er en nydelig liten bok både i beskrivelsen av Tolkien, og i gjennomgangen av bøkene. Jeg lærte flere ting jeg ikke var klar over fra før.

Anbefales til alle Tolkienfans. Det begynte med en del fantasy-romaner forfattet av J. I over tjue år levde og åndet han for boka han holdt på å skrive, han levde på et vis mer i Midgar som han kalte sin oppdiktede verden, enn i vår verden og vår tid. Ein av f filmar som alle br ha i. Hobbitter, Mennesker, Elvere, Dværge, Enter og Orker etc.


I denne boken er det også action, men en spesiell type action. Jeg tror JRR Tolkien leste bibelen først. Forstod hva det egentlig dreide seg om, og at han senere ønsket å skape noe helt nytt.


Jeg er overbevist om at JRR Tolkien kjente til gnostisisme og slike ting. Handlingen tar sted i en annen verden, med navn Midgar hvor det finnes alver, dverger, mennesker, hobbiter og andre underlige folkeslag. I dette universet er det helt klart en god og en ond side.


Den flotte ringen er en tro kopi av orginal ringen. Den kommer i en fin gaveeske og selve ringen er gullfarget metall og kjede er sølvfarget. Gollum (opprinnelig navn Sméagol) var i J. Han levde med sin familie et sted mellom Anduin og Tåkefjellene.

Jeg har valgt å skrive om en bok av J. Boken har 2sider og er inndelt i kapitler. Denne boken er et eventyr blanding med spenning. En flott gave og et perfekt samleobjekt for Tolkien-elskere i alle aldre.


Boken inneholder fantastiske firefargers illustrasjoner av Alan Lee, som er velkjent fra en rekke tidligere Tolkien-utgivelser. Tror disse bøkene ble utgitt på 70-tallet, de inneholdt utbrettbare kart og var i et større og mer leservennlig format enn de simple paperbackutgavene som er i handelen nå. Frodo Lommelun var Drogo Lommelun og Primula Brennibuks eneste sønn. Han var en hobbit og foreldrene hans døde i en båtulykke da han var år. Senere ble han adoptert av onkelen Bilbo Lommelun der han vokste opp i Lommekroken i Hobbitun i Hobsyssel til han ble trettitre år og onkelen ble hundreogelleve.


Frodo ble etterlatt hele Lommekroken, og andre skatter som hadde tilhørt Bilbo. Foreldre lar seg ofte inspirere av filmer, bøker og kjendiser når de velger navn til barna sine. Tolkien Her skal jeg skrive om en bok som sikkert mange av dere har hørt om, men sikkert ikke alle har lest.


Selv om ikke noe av volden oppleves som spekulativ, er den til tider ganske grusom - treffsikre piler dirrer i menneskekjøtt, sverdene drypper av blod og våre helter er faktisk genuint redde, noe som for barn må framstå som det frykteligste, skriver Engseth.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg