tirsdag 21. mai 2019

Barnesykdommer prikker

Prikker som ikke forsvinner er vanligvis små punktblødninger i huden, og er et tegn på alvorlig sykdom. Den mest vanlige tilstanden som er årsak til det er meningokokksykdom, det vil si blodforgiftning og hjernehinnebetennelse som skyldes bakterien som gir smittsom hjernehinnebetennelse. De opptrer som små, flate og røde prikker , som kan utvikle seg til blemmer eller forhøyede prikker. Dette er vanligere blant yngre barn, sier Ringnes. Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn.


Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og forekomsten er derfor lav. Nedenfor finnes en kort omtale om forskjellige sykdommer som rammer barn. Du kan også følge linken videre til mer utfyllende sider om hver enkelt sykdom. Den er vanligvis en uskyldig barnesykdom med feber og et smflekket. De fleste barn fr utslett i lpet av barndommen.


Rde hunder - Rde hunder (Rubella) er en barnesykdom med utslett som forrsakes av rubellaviruset. Rde prikker som klr, er typisk for vannkopper. Begrepet barnesykdommer er egentlig litt villedende og diffust, da det i prinsipp brukes om alle sykdommer barn får. Det som kjennetegner sykdommene som regner som barnesykdommer , er at det (nesten) bare er barn som får dem fordi de gir livslang immuitet, slik at voksne sjelden rammes, sier Jenny Ringnes, lommelegens barnelege.


Utslettet er uspesifikt, så ved mistanke om tilstanden må pasienten få tatt blodprøver så snart som mulig. Hvis prøvene ikke kan tas på legevakten, må pasienten ta snarlig kontakt med fastlege for prøver. Les mer artikler om Helsenett.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Kløen forekommer gjerne over hele kroppen og ikke bare der skabben har slått seg ned. Det kan komme små prikker og streker og også dannes små blemmer i områder der midden herjer.


Hva er barnesykdommer ? Som regel får man bare disse sykdommene en gang. Mange av sykdommene gir typiske utslett. Det er vanligvis en allergisk reaksjon p mat for eksempel egg, appelsin, fisk, ntter og lignende.


Sykdommer hos sm barn - Baby - Barnet ditt - Libero Plutselig har barnet prikker , feber eller magebesvr. Noen ganger handler det om vanlige barnesykdommer. Vanligst er det i alderen måneder til år. Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Jeg er år, men det betyr jo ikke at barnesykdommer kan utelukkes.


Sitter nå her og funderer mens jeg klør. Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Etter hvert dannes små skorper. Ofte ses en blanding av både prikker , blemmer og skorper. Sykdommen er svært smittsom fra dager før utslettet oppstår til blemmene er tørket inn, ca.


Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg